Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Jerbić i Blažević riješili pitanje pobjednika u »županijskom« derbiju

25.10.2021. 08:14


U 11. kolu Treće HNL jug Zadar je na Stanovima u »županijskom« derbiju svladao susjede iz Biograda na Moru rezultatom 2:0. Momčad Želimira Terkeša u izjednačenoj utakmici imala je više koncentracije u završnici i s dva pogotka došla do tri vrijedna boda protiv Primorca (B). Zadrane je u vodstvo doveo kapetan Jure Jerbić kada je glavom nakon kornera u 19. minuti otključao mrežu Stojanova. U 63. minuti Vlatko Blažević je nakon odlične akcije svoje momčadi s desetak metara zakucao loptu u mrežu gostiju za konačnih 2:0. Bila je to zanimljiva utakmica u kojoj su obje momčadi stvorile brojne prigode, ali ovoga puta realizacija je bila na strani Zadrana. Dvije šanse pretvorili su u pogotke i zabilježili četvrtu pobjedu ove sezone. Biograjci su odigrali dobru utakmicu, pružili žestok otpor, ali u završnici nisu bili efikasni.


Žestoko otvaranje Zadra
Prvu prigodu u ovom dvoboju imali su Zadrani. U 2. minuti Majić s 15 metara pokušao iznenaditi Stojanova, ipak nedostajalo je preciznosti. Minutu kasnije na drugoj strani slična situacija, pucao je Bajić, ali lopta je otišla pored gola. U 8. minuti ponovno je Bajić u prilici, ali njegov udarac nije bio precizan. Igrala se 16. minuta kada je Blažević je dobio dobru okomitu loptu i tukao s 20 metara, ali Kulaš mu je dobro ušao u blok.
U 19. minuti Zadar je poveo. Majić je s desne strane izveo korner, a najviši u petercu gostiju je Jerbić koji sam kao duh glavom pogađa mrežu nemoćnog Stojanova – 1:0. U 25. minuti Iličić je odlično prošao po desnom boku, vrlo dobro puca, ali Stojanov još bolje brani. U 33. minuti Biograjci su imali priliku za izjednačenje. Zadnja linija Zadra nepotrebno je petljala na 30 metara od svog gola i izgubila loptu. Birkić je oduzeo loptu, nakon dva, tri koraka snažno opalio s 22 metra, a lopta je fijuknula tik uz desnu vratnicu Pinčićeva gola. Igrala se 41. minuta kada je Zadar na lijevoj strani izborio slobodni udarac. Majić je centrirao u šesnaesterac gostiju, a nakon odbijene lopte dobro je s 18 metara tukao Stojčević. Na žalost Zadrana, Stojanov je na visini zadatka. Do kraja poluvremena niti jedna situacija nije bila vrijedna spomena.


Živa utakmica
U nastavak utakmice ušlo se s istim sastavima koji su završili prvi dio. Ipak, u 49. minuti trener Želimir Terkeš bio je primoran zamijeniti Banovića nakon što je ovaj ostao na trenutak nepomično ležati na travnjaku. Na sreću brzo se pridignuo, ali nakon izlaska s travnjaka više se nije vraćao u igru. U 50. minuti Lazarevski je iz slobodnog udarca s 18 metara iskosa s desne strane tukao nebu pod oblake. U 56. minuti slična situacija na drugoj strani, ovoga puta pucao je Pranić, a lopta je otišla izvan stadiona. Minutu kasnije Blažević se našao u izglednoj situaciji, pucao je s 10-ak metara, Kulaš je blokom spriječio pogodak. Igrala se 58. minuta kada je Musa uputio bombu s 25 metara iskosa s lijeve strane, Pinčić odličan u intervenciji. U 63. minuti Zadar je povisio vodstvo. Majić je s lijeve strane uputio odličan centaršut na drugu vratnicu, Begonja iz prve odigrao povratnu loptu za Blaževića koji iz trka para mrežu nemoćnog Stojanova – 2:0. U 64. minuti oštro je s 18 metara tukao Marić, od bloka lopta odlazi u korner. Minutu kasnije Majić je odlično prošao po lijevoj strani i tukao s desetak metara, Stojanov se nije dao iznenaditi. U 83. minuti Marić je pokušao iz slobodnog udarca s 25 metara, lopta je odletjela visoko iznad Zadrova gola. U posljednjoj minuti pokušao je Vodopija glavom nakon centaršuta Muse, ali ništa od počasnog pogotka Biograjaca. Na kraju, zaslužena pobjeda Zadrana.




ZADAR 2 – PRIMORAC (B) 0
ZADAR – Igralište Stanovi. Gledatelja: 200. Sudac: Teo Pavić (Split). Pomoćnici: Ivan Kalinić (Veliki Bročanac) i Marin Barić Solin). Strijelci: 1:0 Jerbić (19’), 2:0 Blažević (63’). Žuti kartoni: Pranić, Rokov (Zadar). Crveni: -.
ZADAR: Pinčić, Iličić, Rokov, Banović (od 49’ Bugarija), Blažević (od 88’ Vukadinović), Begonja, Majić, Stojčević (od 71’ Labus), Jerbić, Bačkov (od 88’ Zdrilić), Pranić. Trener: Želimir Terkeš.
PRIMORAC (B): Stojanov, Nakić (od 56’ Marić), Kulaš, Birkić, Bitunjac (od 81’ Colić), Vodopija, Klopp, Lazarevski, Musa, Bajić (od 67’ Josipović), Jurišić. Trener: Krešimir Sunara.