»U Zadru bih mogao svaki dan gledati zalaz Sunca«

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Jedna od priča o našem gradu već se veoma učvrstila među turistima
Svjedoči o tome i posebni topic o točnom vremenu zalaska u različita doba godine kada se gosti žele naći na Pozdravu Suncu da bi iskusili, kako pišu, »vrhunski doživljaj«
Marin GOSPIĆ
O Pozdravu Suncu se govori od Nizozemske do Australije

Lani u ovo doba sablasno su izgledali forumi posjetitelja na zadarskoj stranici TripAdvisora gdje često nije bilo unosa po nekoliko mjeseci. Srećom, ove je godine stanje sasvim drugačije i razgovorljivi gosti iz svih krajeva svijeta često objavljuju svoje postove, bilo da traže neku informaciju i odgovor na pitanje, bilo da žele podijeliti svoja ugodna, a ponekad i neugodna isustva s boravka u našem gradu.
Jedno od vječnih pitanja koje je bilo zamrlo, a onda opet oživjelo je - kako od Zadra do Novalje i za koliko novca. Slična razmjena informacija, samo o malo većoj distanci razvila se oko zračnog prijevoza od Manchestera do Zadra, a uzrokovana je time što je u listopadu jedan Ryanairov let iz Manchestera umjesto u Zadru završio u Veneciji.

Može i sa zvonika

Nadalje, vrijedi primijetiti da se fama o zadarskom čuvenom zalasku Sunca dobro proširila među turistima. Svjedoči o tome i posebni topic o točnom vremenu zalaska u različita doba godine kada se gosti žele naći na Pozdravu Suncu da bi iskusili, kako pišu, »vrhunski doživljaj«.
Mitch B. Iz Maastrichta, Nizozemska, posjetio je Zadar tijekom jeseni i sa zadovoljstvom ustvrdio da je gužva na Orguljama i Pozdravu puno manja nego u srcu sezone.
»Kad je Sunce zašlo, negdje oko 18 sati, možda i malo ranije, većina ljudi je otišla, što je bila šteta, mislim, šteta za njih jer je nebo postalo još bistrije, a boje još življe. Nama je to bio najbolji dio, pogotovo kad smo s Morskih orgulja prešli do Pozdrava Suncu, odmah pokraj, koji je bio upravo savršen u kombinaciji s bojama neba. Mogao bih tamo svaki dan gledati zalaz Sunca jer svaki je drugačiji,« napisao je Mitch, podsjetivši svoje čitatelje da im se nakon zalaska Sunca valja i malo toplije obući.
Neki od gostiju su također istaknuli da je odlično mjesto za promatranje zalaska Sunca i zvonik katedrale.

Kupati se ili ne

Zbrka je pak nastala oko pitanja korisnice BusyBee iz Edinburgha koju je zanimalo ima li u Zadru mogućnost kupovanja na otvorenoj tržnici pa je dobila link na tržnicu Dolac u Zagrebu, no kako se pokazalo, radilo se o greški pa joj je jedan od najaktivnijih korisnika na zadarskom forumu 424Tarik FX iz Sarajeva, odmah poslao link i na Tržnice Zadar, a Zadarfan iz Pertha, Australija je upozorio da ne ide na tržnicu popodne jer tad ne radi. Korisnica BusyBee se također zanimala i kako posjetiti PZ Masvin u Polači.
Od ostalih priča tu su bile i uvijek »popularne« cijene taksija, zatim je li se moguće u Zadru kupati u listopadu (mišljenja podijeljena), koje se kafiće i barove preporučuje, kako ispunjavati formulare vezane uz koronavirus i ostalo.
Uglavnom je većina svih topica iz rujna i listopada, tako da se vidi da je intenzitet u studenome značajno opao, no sve to još uvijek djeluje puno optimstičnije nego prošle godine u ovo vrijeme.

I stranci »muljaju« s testovima

Jedna od najdugovječnijih rasprava na forumu započela je još sredinom ljeta, a onda se razvukla duboko u jesen. Radi se o aktualnom pitanju testiranja, točnije kako se iz Zadra vratiti u Ujedinjeno Kraljevstvo s obzirom na test, gde ga napraviti, koliko košta i slično. Većina putnika bili su ogorčeni, ne na naše nego na svoje institucije koje zahtijevaju da se testiraju po dolasku u Britaniju, a ne priznaju im testove napravljene u Zadru neposredno prije puta. Zaključak većine sudionika rasprave nas ne bi trebao previše začuditi – uvjereni su da netko u Engleskoj želi na ovom dodatno zaraditi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno