Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Kompletiranje ponude zelene tržnice

Autor: Dragana Glavočić

25.01.2009. 23:00
Kompletiranje ponude zelene tržnice

Foto: Velimir BRKIĆ



Do sad smo imali priliku vidjeti prodavače na crno koji su ribu prodavali u “kašetama” na kamenim zidićima. Postavljanjem kioska spriječit će se “trgovina na crno”, pojasnio je Marušić


Prije sedam godina pored Puta Biliga počela je raditi zelena tržnica, ali sa skromnom ponudom – isključivo voće i povrće. U razgovoru s Vlatkom Marušićem, direktorom Zelene tržnice, doznajemo da će se u skoro vrijeme na području današnje tržnice na Bilom brigu postaviti stilizirani kiosci kako bi se kompletirala ponuda.
– Do sad smo imali priliku vidjeti prodavače na crno koji su ribu prodavali u “kašetama” na kamenim zidićima. Postavljanjem kioska spriječit će se “trgovina na crno”, a meso, riba i krušni proizvodi moći će se kupiti na jednom mjestu, pojasnio je Marušić.
Zadarska četvrt Bili brig jedno je od najvećih zadarskih predgrađa s oko 10.000 stanovnika. Nekadašnje rubno gradsko naselje uglavnom s obiteljskim kućama, počelo je osamdesetih godina mijenjati svoju vizuru te je izraslo u moderno uređeno naselje s primjerenim popratnim sadržajima. Ono što je nedostajalo Bilom brigu zasigurno je bila zelena tržnica s kompletnom ponudom. Postavljanjem kioska upotpunit će se ponuda, ali i udovoljiti zahtjevima tamošnjeg stanovništva.