Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zoriću i Mustaću presuda u srijedu

Autor: Minja Gugić

25.01.2010. 23:00
Zoriću i Mustaću presuda u srijedu

Foto: A. SITNICA



Dugotrajnim i iscrpnim završnim govorima obrane i optužbe jučer je na Županijskom sudu u Zadru završen dokazni postupak u suđenju protiv Željka Zorića (32) i Dinka Mustaća (27) koji su optuženi zbog dilanja marihuane.
Osim zbog dilanja, optužnicom zadarskog tužiteljstva, Zorić se teretio i zbog kaznenog djela iznude, odnosno kamatarenja Dinka Mustaća, što je Zorić tijekom suđenja opovrgnuo i zaključio kako Mustaća poznaje cijeli život i da su im međusobni odnosi uvijek bili korektni.
Prema optužnici Zorić se, podsjećamo, teretio da je u nešto više od mjesec dana “izdilao” oko 25 kilograma “trave” koju je nabavljao u pakovanjima od pet kilograma.
Osim toga, na teret mu se stavlja i da je prisiljavao Mustaća da u svojoj kući čuva marihuanu, a potom i ostavlja na dogovorenim mjestima kako bi je kupci mogli preuzeti.
Pretragom napuštenog ugostiteljskog objekta “Hilton”, inače u vlasništvu Dinkovog oca Dragana Mustaća, 28. veljače 2008. godine, policajci su pronašli čak pet kilograma “trave” čija se vrijednost procjenjuje na 160 tisuća kuna.
Od dana uhićenja Željko Zorić se nalazi u pritvoru zadarskog Istražnog centra, dok se Mustać branio sa slobode.
Izricanje presude pred Sudskim vijećem kojim je u ovom slučaju predsjedao sudac Boris Babić, zakazano je za srijedu.