Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Potvrditi prvo mjesto i plasman u Drugu ligu

Autor: Šime Ćurko

25.01.2013. 23:00
Potvrditi prvo mjesto i plasman u Drugu ligu

Foto: Vedran SITNICA



U preostalih osam kola Arbanasi će u Trećoj ligi braniti četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani drugi sastav Marine Kaštela


Osam utakmica, osam pobjeda. Bolje nije moglo biti pa su rukometaši Arbanasa sa 16 bodova na odmor u Trećoj ligi otišli kao jesenski prvaci. Dakako, ambicije “crveno-crnih” mnogo su više od toga da budu najbolji na polusezoni.
– Klub smo posložili na svim razinama, posebno u radu s mlađim kategorijama i sada smo spremni za Drugu ligu – rekao je Stipe Bjeliš, predsjednik Arbanasa u najavi sezone. Na tragu tog razmišljanja ostao je Bjeliš i nekoliko mjeseci kasnije, no sada s još jačim argumentima jer Arbanasi najavljuju bolje dane ne samo kluba nego i cijelog zadarskog rukometa. Seniori imaju otvoren put prema višem rangu, mlađi kadeti su u vrhu Prve lige – jug, dobro gura i 2000. godište.
Treneri Žarko Jakšić i Tomislav Škulić pokazali su da se i sa skromnijom igračkom bazom mogu napraviti prave stvari.
– Naša je ključna prednost pred konkurentima u prvom dijelu sezone bila ta što smo dobro obavili pripreme i što nam igrači prilično redovno treniraju. Za Treću ligu to je više od pola posla. Onaj preostali dio popunio je porast kvalitete koji je u našoj momčadi itekako primjetan. Neki mladi igrači su stasali i preuzeli odgovornost – smatra Đeri Jakšić, koji je odgojio generacije zadarskih rukometaša.
I lani je Jakšić vodio Arbanase, a ova momčad u odnosu na prošlogodišnju doživjela je tek neznatne promjene.
– Veliko nam je pojačanje Ivan Marinović, srednji vanjski. Osim što nam je bio značajan kao strijelac još je bila važnija njegova uloga razigravača koja nam je do sada nedostajala. Marinović je uspio razigrati cijelu momčad. Tako je i Josip Lončar na svakoj utakmici zabijao desetak golova.
U preostalih osam kola Arbanasi će u Trećoj ligi braniti četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani drugi sastav Marine Kaštela te pet bodova viška ispred treće Olimpije.
– Prvi dio nam se sve odlično poklopilo. Tri utakmice pobijedili smo golom razlike, između ostalih i Marinu Kaštela kod kuće. Ipak, daleko od toga da je sve stvar sreće jer smo pobjeđivali i u utakmicama u kojima smo bili bez pola prve postave. Tako smo u zadnjem kolu na Hvaru slavili bez Nikpalja, Maršana, Marinovića i Škulića – dodaje Jakšić.
U prvom kolu proljeća Arbanasi su gosti Opuzena, a potom u Mocire dolazi Olimpija. Za Bjeliša te su dvije utakmice ključne.
– Ako nakon Opuzena i Olimpije ostanemo s maksimalnim brojem bodova, vjerujem da nas Kaštelani više neće moći stići i da naša međusobna utakmica neće imati veliki rezultatski značaj – podvukao je Bjeliš koji je i 2008. pokrenuo projekt drugog zadarskog rukometnog kluba.