Naglasak na jačanju gospodarske suradnje

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Generalni konzul Republike Italije u Zadru
Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo zbog susreta i dosadašnjih veoma dobrih i prijateljskih odnosa dviju susjednih zemalja. Istaknuo je, kako bi za poboljšanje razmjene, povećanja broja talijanskih turista, a primarno boljih gospodarskih rezultata, bilo neophodno ponovno uspostaviti nedavno prekinutu brodsku liniju Zadar - Ancona
GRAD ZADAR
Konzul Republike Italije u Rijeci David Bradanini i zadarski gradonačelnik Branko Dukić

Gradonačelnik Branko Dukić primio je generalnog konzula Republike Italije u Rijeci, Davida Bradaninija.
Ovo je prvi službeni posjet generalnog konzula Bradaninija Gradu Zadru i tema sastanka bila je unapređenje postojeće suradnje između talijanske i zadarske stane na svim područjima od zajedničkog interesa, a s posebnim naglaskom na jačanje gospodarske suradnje. Generalni konzul je prenio gradonačelniku pozdrav veleposlanika Italije u RH, NJ. E. Pierfrancesca Sacca i zajedničku želju za promoviranjem talijanskih ulaganja u Hrvatskoj, pozvavši gradonačelnika da ih informira o eventualnom interesu poslovnih ljudi za suradnjom.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo zbog susreta i dosadašnjih veoma dobrih i prijateljskih odnosa dviju susjednih zemalja. Istaknuo je, kako bi za poboljšanje razmjene, povećanja broja talijanskih turista, a primarno boljih gospodarskih rezultata, bilo neophodno ponovno uspostaviti nedavno prekinutu brodsku liniju Zadar-Ancona.
- Ova je linija oduvijek bila značajna za obje strane jer su tu dvije obale Jadrana najbliže i premda se i ranijih godina znao dogoditi prekid, linija bi bila uvijek ponovo pokrenuta te trebamo zajedno poraditi na ovom pitanju, rekao je gradonačelnik.

Generalni konzul posebno je pohvalio dosadašnju uspješnu suradnju na polju odgoja i obrazovanja, posredovanjem Zajednice Talijana u Zadru, koja je rezultirala otvaranjem talijanskog dječjeg vrtića Pinocchio u Zadru. Ponudio je potporu Konzulata i u smislu poticanja ranog učenja talijanskog jezika u osnovnim školama, kao drugog stranog jezika. Dogovoreno je da se razmijene informacije o budućim kulturnim i drugim programima i planovima kako bi se zajedno napravilo još bogatiju kulturnu razmjenu.
Sastanku su prisustvovale i pomoćnica generalnog konzula Ileana Jančić te voditeljica međunarodne suradnje u Uredu gradonačelnika, Anita Gržan Martinović.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)