Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

[FOTOGALERIJA] “Princeza, klaun ili miš, svi na karnevalić iš, iš, iš!”

26.02.2019. 13:59
[FOTOGALERIJA] “Princeza, klaun ili miš, svi na karnevalić iš, iš, iš!”


Male maškarice jutros su zavladale gradom na još jednom Karnevaliću 057, drugom po veličini dječjem karnevalu u Hrvatskoj. Branimirovu obalu, Narodni trg, potom i Kalelargu i Forum okupiralo je oko 700 djece iz 16 vrtića iz Zadra, Kali, Kukljice, Zemunika i Sv. Filipa i Jakova te iz jedne područne škole iz kvarta koji je poznat po maškarama. Bili su to simpatični Puntamiški poštari iz Područne škole Puntamika Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje.
I vrtićka djeca, uglavnom predškolskog uzrasta, oduševila su s originalnim skupnim i pojedinačnim maskama. Bilo je tu navijača, karatista, malih mladenaca, ekipa iz Ježeve kućice, ali i ostalih bajki…
Za maškare je sve dopušteno pa su neke male glave poslužile da se na njih stavi šarena klaunska perika, ali i ptičje gnijezdo ili cjedilo sa špagetima. Neka su djeca bila darovi, neka pauci, a kako je sve to jedna velika igra, nije nedostajalo ni superjunaka, a ni likova iz igrica – Batmana, Spidermana, Supermana i jako puno braće od Super Marija – Luigija.
Sve skupine su voditelji imenovali i pozdravili na Narodnom trgu, a svi su se još predstavili s točkom na Forumu. Šarenu povorku pratili su i brojni roditelji sudionika te ostali mali i veliki sugrađani.
Puno djece se očekuje i sutra, na drugom danu Karnevalića.
– Okupljanje je u 9.30 na Branimiru, a oko 10 se kreće istom rutom. Sudjelovat će između 700 i 750 djece iz ukupno 18 skupina, a u veseloj povorci bit će s nama i djeca iz Dječjeg vrtića Latica i OŠ Voštarnica te brojni drugi, rekla je Petra Bartulović iz agencije Ross Media Consulting, koja organizira karneval. Bartulović je pohvalila svu djecu i odgojitelje te voditelje skupina da su se svi jako potrudili oko maski i sudjelovanja u programu te tako uljepšali ovaj veseli dan.