Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Morska štikla novitet na tržištu suvenira

Autor: Anamarija Bilan

25.03.2013. 23:00
Morska štikla novitet na tržištu suvenira

Foto: Marin GOSPIĆ



Ovogodišnje iznenađenje je Željko Kulaš iz Gorice, i njegova morska štikla, koja je novitet na tržištu suvenira. Također, htio bih objasniti da se prethodne dvije godine p.t.o. Nekić nije kandidirala za nagrade jer smo i organizatori ove manifestacije, ali ove godine se nismo odrekli prava na nagrade i komisija je odlučila da dobijemo nagradu, rekao je Rade Nekić


PTO Nekić Rade Nekića, dobio je Grand prix nagradu kao najbolji suvenir za ljekovita ulja za njegu tijela i lica u kamenici na 3. Festivalu suvenira Zadarske županije koji je jučer u Muzeju antičkog stakla završio svečanom dodjelom nagrada i medalja najboljim proizvođačima suvenira. Osim Grand prixa za suvenir dodijeljen je i Grand prix za najboljeg proizvođača suvenira, koji je dobio Arheološki muzej Zadar, tri prix nagrade za suvenire te velik broj medalja.
Pored grand prixa PTO Nekić dobio je i prix nagradu za komplet ljekovitih masti u drvenim kutijama, Jagoda i Leo Bašić za komplet pisaćeg pribora Donat, te Željko Kulaš za morsku štiklu.
 
Ivo Marin, tajnik Obrtničke komore istaknuo je da su ove godine suveniri puno bolji i da su inovatori osvojili brojne nagrade na brojnim međunarodnim sajmovima.
Među dobitnicima brončanih medalja su TO Pharos, Marijan Kocijan, OŠ Vladimir Nazor, Smiljka Kukolja, Marko Štefanac, Ljiljana Surać, Barbara i Mario Pletikosić, Željko Kulaš, Mariela Šarić, Željko Korda i Drago Drmić.
Srebrne medalje dobili su Željko Korda, Ada Korda, Mariela Šarić, PTO Nekić, Arheološki muzej Zadar, Barbara i Mario Pletikosić, Marica Tolić, Željko Kulaš, Jagoda i Leo Bašić, Kristijan Bogdanić, Muzej antičkog stakla, Marko Štefanac, Neven Glavić, TO Pharos, Smiljka Kukolja, Ada Duka i Venera Delija.
Zlatne su medalje dobili PTO Nekić, Slavica Čubrić, TO Pharos, Vesna Herenda, Antonija Gospić, Muzej antičkog stakla, Arheološki muzej Zadar, Jagoda i Leo Bašić, Željko Kulaš, PTO Nekić i Barbara i Mario Pletikosić.