Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Enia i Mihaela se nadaju plovu za odličja

26.03.2021. 08:18


Drama u borbi za jedinu preostalu normu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju u klasi 49er FX se nastavlja. Enia Ninčević i Mihaela de Micheli Vitturi jučer su u 13. i 14. plovu na regati Lanzarote zimske serije, koja se održava na Kanarskim otocima, bile 21. i 20. u zlatnoj skupini i tako značajno pale u ukupnom redoslijedu u kojem su dva prethodna dana završavale na sedmom mjestu. Nisu im na ruku išli ni nastupi belgijskog dvojca Isaura Maenhaut/Anouk Geurts, glavnih konkurentica za Igre, koje su najprije bile druge, a potom 11. I onda u zadnjem plovu dana Belgijanke su pogriješile na startu, a Enia i Romana se probile do sedmog mjesta i smanjile zaostatak koji uoči posljednjeg dana iznosi 20 bodova. Nije malo, ali ni puno kad se zna da je za danas predviđen posljednji plov u zlatnoj skupini nakon kojeg će prvih deset izboriti plov za odličja. Belgijanke su trenutačno osme, a Enia i Mihaela desete.
– Prvi cilj je izboriti plov za odličja, a onda pokušati prestići Belgijanke. Sve je još uvijek otvoreno, posebno kad se zna da se u plovu za odličja dodjeljuju dvostruki bodovi – kaže Ninčević.
Za Tokio se bore i Igor Marenić i Anđela de Micheli Vitturi koji su u klasi Nacra 17 nakon 15 plovova na 11. mjestu sa 130 negativnih bodova. Olimpijsku normu tako za sada drži peta Finska (102 negativna boda), a ispred posade Sv. Krševana u borbi za Tokio je i deveta Grčka (122 negativna boda).
U klasi 49er Šime i Mihovil Fantela su jučer bili četvrti, 14. i 22. pa su sa 120 negativnih bodova deseti. Vode Španjolci Diego Botin le Chever/Iago Lopez Marra.