Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

European best destinations preporučuje birdwatching u Ninu

26.03.2021. 15:00


 Uz naznaku – Best sustainable destinations for birdwatching, odnosno Najbolje održive destinacije za promatranje ptica internetski portal European Best Destinations ističe Nin, laskavim riječima: Nin, destinacija u koju se lako zaljubiti!
​Nin koji ima više nego razvijen suodnos sa ovom europskom platformom, od vremena kada je proglašen EDEN desetinacijom, sada se popularizira u okviru kategorije BEST SUSTAINABLE DESTINATIONS FOR BIRDWATCHING te navodi kao najstariji hrvatski kraljevski grad i kolijevku hrvatske države.
U opisu stoji:
Poznato je da ptice biraju najbolje očuvanu prirodu kako bi podigle svoje mlade, a čarobna laguna i Ninski zaljev za to su sasvim sigurno mjesto. Vrijedno ornitološko područje Ninske lagune za svoje su utočište odabrale više od dvije stotine vrsta ptica.
Zaljubljenici ovdje mogu otkriti koje su to vrste te istražiti što se još skriva u ovom neobičnom krajoliku bujne močvarne vegetacije netipičnom za Dalmaciju. Dio hrvatske ekološke mreže uključuje područje solane Nin i trščake Kraljičine plaže gdje su ptice pronašle sigurnost za opstanak i gniježđenje.