Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Osim početnih petnaest minuta odigrali smo jako loše

26.03.2021. 08:25


Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine od Slovenije u Ljubljani rezultatom 1:0. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nije imao razloga za zadovoljstvo nakon što su svjetski doprvaci doživjeli ovaj poraz u dvoboju u kojem nisu bili na visini zadatka. Unatoč tome što su »vatreni« bili favoriti u ovoj utakmici, slavila je čvrsta Slovenija koja je praktički iz jednog udarca prema našim vratima došla do pogotka vrijedna tri boda. Bio je to četvrti uzastopni poraz Hrvatske u službenim susretima, te peta utakmica u nizu bez pobjede. Poraz od Slovenije na otvaranju kvalifikacija za SP 2022. godine bio je četvrti uzastopni poraz hrvatske reprezentacije u službenim susretima što se svjetskim doprvacima do sada nikada nije dogodilo. Ako tome pridodamo i remi protiv Turske u prijateljskom susretu, dolazimo do brojke od pet susreta u nizu u kojima »Vatreni« nisu slavili. Posljednju pobjedu odabranici Zlatka Dalića ostvarili su 11. listopada prošle godine protiv Švedske (2:1) u Ligi nacija. Uslijedio je poraz od Francuske (1:2) u istom natjecanju, remi protiv Turske (3:3) u prijateljskom susretu, pa dva poraza u Ligi nacija od Švedske (1:2) i Portugala (2:3), te poraz od Slovenije (0:1) na startu kvalifikacija za World Cup 2022. godine. U tih pet susret Hrvatska je primila 11, a zabila sedam golova.


Podbacila vezna linija
– Čestitam domaćoj momčadi, zaslužili su pobjedu. Pokušali smo, ali sve je bilo uzalud – kazao je Dalić.
– Nismo uspjeli probiti blok domaće ekipe, pokušali smo napraviti promjene, ali nismo uspjeli. Nismo bili precizni, čak i kad smo gubili 0:1, nismo imali šanse, nismo igrali dubinski, nismo igrali jedan na jedan – bio je kritičan Dalić.
– Bilo je jako loše, osim prvih 15 minuta. Startali smo kako nismo htjeli, ali to moramo zaboraviti i pripremiti se za sljedeće utakmice.
Dalić se osvrnuo na blijedu igru vezne linije.
– Do sada su odigrali mnogo dobrih utakmica, ali ovoga puta nisu bili dobri. Nisu se uspjeli nametnuti, loše je bilo puno toga u igri naše reprezentacije, ali moramo ovo zaboraviti.
Dalić je u poluvremenu ostavio Bornu Barišića. U igru je ušao Mislav Oršić koji je otišao na krilo, a Ivan Perišić je igrao na boku.
– Borna je rano dobio žuti karton i potom napravio prekršaj na rubu crvenog. Zbog toga smo napravili izmjenu. Tražio sam više probojnosti po lijevoj strani pa sam Perišića prebacio na beka da se ubacuje iz drugog plana – rekao je Dalić osvrnuvši se na igru vezne linije.


Zadovoljni Kek
Dalić je prokomentirao i ostale rezultate iz skupine, Slovačka je odigrala 0-0 protiv Cipra, dok je Rusija pobijedila Maltu.
– Svaka utakmica nosi tri boda, nema ključnih utakmica. Više nemamo pravo na kiks. Moramo ovo zaboraviti. Vidjet ćemo u kakvom su stanju igrači, napravit ćemo neke promjene. Nećemo pognuti glavu, idemo dalje – naglasio je Dalić.
S druge strane slovenski izbornik Matjaž Kek bio je zadovoljan, ali nije podlijegao euforiji.
– Nismo dobro ušli u utakmicu, ali nas je postignuti gol oslobodio nervoze, koja je prešla na Hrvate. Ne mogu reći da mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri, ali me raduje što smo po prvi puta pobijedili jednu jaku selekciju poput Hrvatske – kazao je bivši trener Rijeke.
– Mislim da je naša pobjeda zaslužena, iako smo prošli svašta na početku na početku utakmice, a kad smo zabili bilo je lakše. Na samom startu smo imali previše respekta prema Hrvatskoj, a znali smo kako će ta utakmica izgledati. Srećom, zabili smo, a onda se dobro postavili u obrani – kazao je Kek, koji je kazao da nema euforije uoči dvoboja s Rusijom i Ciprom.
– Ne smijemo sada likovati, čekaju nas teške utakmice. Pokušat ćemo u Sočiju doći do kojeg boda protiv Rusije.
 




Euro: Danska će primiti 11 do 12 tisuća gledatelja po utakmici
Danska će primiti najmanje 11.000 gledatelja po utakmici na stadionu za vrijeme Eura za četiri susreta koja se u toj zemlji trebaju igrati ovo ljeto u Kopenhagenu, objavila je u četvrtak vlada zadržavajući ipak mogućnost da smanji broj ako se zdravstvena sutuacija pogorša.
– Europsko nogometno prvenstvo je jedinstveni povijesni događaj za Dansku. Vlada je odlučila odobriti najmanje 11.000 do 12.000 gledelja za četiri utakmice u Parkenu – objavio je ministar kulture i sporta Joy Mogensen.
Ta brojka može biti i povećana ako zdravstveni uvjeti to budu dopuštali, ali može biti i smanjena.
– Također smo obavijestili Danski nogometni savez (DBU) i UEFA-u da će biti potrebno zabraniti gledatelje u slučaju širenja virusa – dodao je ministar.
Odgođen za godinu dana, Euro će se ovo ljeto održati u 12 europskih država, dok će se polufinale i finale igrati u Londonu. UEFA je jasno dala do znanja da joj je važno da gledatelji budu na stadionima najavivši čak i mogućnost da povuče utakmice iz nekih gradova koji neće koći primiti navijače.