Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sunara: Preuzeo sam odgovornu i karakternu momčad

26.03.2021. 08:38


Krešimir Sunara (51) vratio se u Zadarsku županiju. Nakon što je prvi dio sezone 2018./19. uspješno vodio NK Zadar u Drugoj ligi jučer je odradio prvi trening s nogometašima Primorca koje je preuzeo nakon što se dosadašnji trener Leo Šarić Beklija vratio na dužnost sportskog direktora.
– Zahvalan sam upravi i predsjedniku Primorca Darku Baniću na prilici koju sam dobio. Očekujem da ćemo zajedničkim snagama napraviti pravi posao – rekao je Sunara kojem je posljednji angažman bio u drugoligašu Dubravi čiju je klupu napustio u rujnu prošle godine. Sunara je u srijedu bio na utakmici 19. kola Treće HNL jug u kojoj su Biograjci odigrali 1:1 na gostovanju kod Splita.
– Vidio sam da Primorac ima odgovornu i karakternu momčad koja je odigrala jako dobru utakmicu u Splitu. Ne treba zaboraviti da se Split pojačao i da imaju velike ambicije u drugom dijelu sezone.
Primorac je trenutačno 12. na ljestvici s 22 boda, ali i s pet utakmica zaredom u kojima su osvojena samo tri boda, uz tek jedan postignuti pogodak.
– Sigurno je da momčad zaslužuje više od tog plasmana, ali to ćemo morati pokazati i na terenu. Premda nemamo puno vremena na privikavanje očekujem da ćemo u subotu na našem terenu protiv Kamena odigrati najbolje što možemo i početi pozitivan niz – zaključio je Sunara koji je nakon odlaska iz Zadra vodio Hrvatski dragovoljac, a prije toga je bio trener Croatije Sesvete, Trnja, HAŠK-a Solina, Vrapča, Maksimira, Dugopolja, Šibenika. Leo Šarić na klupi je bio od 11. kola nakon odlaska Mirka Labrovića i tako uskočio na klupu kad je bilo »gusto«. Odlično je Primorcu krenulo pod Šarićevim vodstvom budući da je u četiri kola upisao tri pobjede. Ipak, od 7. studenoga 2019. i uspjeha u Dubrovniku kod GOŠK-a (pobjeda 3:1) počela je rezultatska kriza.
– Moj angažman na klupi je bio privremen, odnosno dok nismo našli dugoročno rješenje. Ponovno ću se u potpunosti moći posvetiti dužnosti sportskog direktora, kako je i bilo dogovoreno – rekao je Šarić Beklija.