U prvoj fazi zamijenit će se 180 svjetiljki

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Započela rekonstrukcija javne rasvjete u Vrsima vrijedna 250 tisuća kuna
Ovim ulaganjem potrošnja će se smanjiti za 50 posto dok će se svjetlosno zagađenje minimizirati. Uz obnovu javne rasvjete, postupno ćemo unaprijediti i svim mještanima potpuno ravnopravno omogućiti modernu i razvijenu komunalnu infrastrukturu, rekao je načelnik Perinić
TONI PERINIĆ/VRŠKI GLASNIK
Radove izvode djelatnici tvrtke Locum d.o.o.

Općina Vrsi započela je s velikim projektom rekonstrukcije i modernizacije javne rasvjete. Zamjenom postojećih, zastarjelih svjetiljki s novim povećava se energetska učinkovitost i sigurnost u prometu te se snižava zagađenje okoliša. Očekivani rok trajanja kvalitetne ulične LED rasvjete je 10 do 15 godina što je dva do četiri puta dulje od trenutno postavljenih.

Za taj pothvat općinska vlast izdvojila je oko 250 tisuća kuna iz proračunskih sredstava. Načelnik Luka Perinić sa suradnicima je obišao početak radova i najavio kako je ovo samo uvertira u temeljitu modernizaciju cijele komunalne infrastrukture.

- Projektom nastojimo obnoviti postojeću infrastrukturu te proširiti mrežu novim rasvjetnim tijelima. Ovim ulaganjem potrošnja će se smanjiti za 50 posto dok će se svjetlosno zagađenje minimizirati. Uz obnovu javne rasvjete, postupno ćemo unaprijediti i svim mještanima potpuno ravnopravno omogućiti modernu i razvijenu komunalnu infrastrukturu, rekao je načelnik Perinić.

Javna rasvjeta odgovorna je za oko 3% ukupne potrošnje energije u Hrvatskoj, a sustavom daljinskog upravljanja i nadzora mogu se značajno smanjiti troškovi održavanja. Općina Vrsi je u prvoj fazi rekonstrukcije nabavila 180 svjetiljki, a radove izvodi tvrtka Locum d.o.o.

Načelnik je također napomenuo kako očekuje ovih dana lokacijsku dozvolu za projekt glavnog dovodnog cjevovoda Škripača - Dušević mlin – Vrsi u vrijednosti preko tri milijuna kuna kojim će se osigurati bolja i kvalitetnija opskrba vodom.

Toni PERINIĆ/Vrški glasnik

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno