Jačanje kapaciteta obiteljskih centara

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Projekt vrijedan 2,5 milijuna kuna
Ovim se dvogodišnjim projektom nastoji unaprijediti kvaliteta izvaninstitucijskih socijalnih usluga u Zadarskoj i Ličko-senjskoj županiji jačanjem kapaciteta obiteljskih centara te podizanjem svijesti javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije
Provedba projekta počela je 18. listopada prošle i traje do 18. listopada 2023. godine

»Jačanje i udruživanje kapaciteta obiteljskih centara širenjem izvaninstitucijskih socijalnih usluga« naziv je projekta čija je provedba počela 18. listopada prošle i traje do 18. listopada 2023. godine.

Nositelj projekta je Centar za socijalnu skrb Zadar, a partner Centar za socijalnu skrb Gospić, a vrijednost iznosi 2,5 milijuna kuna, od čega su 85 posto sredstva iz EU fondova.

Na konferenciji je istaknuto kako se obiteljski centri socijalne skrbi susreću s nedovoljnim brojem stručnih radnika, stručnih službi, nejednakom dostupnosti usluga, nedovoljno razvijenim izvaninstitucijskim socijalnim uslugama, porastom broja obitelji u riziku kao i mladom populacijom kojoj treba adekvatna pomoć.

Ovim se dvogodišnjim projektom nastoji unaprijediti kvaliteta izvaninstitucijskih socijalnih usluga u Zadarskoj i Ličko-senjskoj županiji jačanjem kapaciteta obiteljskih centara te podizanjem svijesti javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije.

Proširenjem socijalnih usluga izvan institucija povećava se njihova djelotvornost te dostupnost korisnicima.
U sklopu projekta organizira se rad u zajednici, volonterski rad, sprječavanje nasilja u obitelji te vršnjačkog nasilja, dok širenje izvaninstitucionalnih usluga podrazumijeva radionice na temu braka, roditeljstva, partnerskih odnosa.
Ciljane skupine su mladi do 25 godina kojima je potrebna pomoć kako bi se kvalitetnije uključili u život zajednice, osobe u nepovoljnom položaju, osobe s invaliditetom.

Pozitivni učinci usmjereni su k promicanju obiteljskih vrijednosti, razvoja socijalnih vještina djece i mladih, jačanju kapaciteta stručnjaka koji će pohađati različite edukacije, a sve zajedno imat će za cilj veću djelotvornost i dostupnost u pružanju socijalnih usluga ranjivim skupinama.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno