Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Biograd traži potvrdu ostanka, Zadar četvrte pozicije

25.04.2012. 22:00
Biograd traži potvrdu ostanka, Zadar četvrte pozicije


Natjecanja u hrvatskim rukometnim ligama ove se sezone polako bliže kraju, što znači da i predstavnike Zadarske županije za vikend očekuju utakmice za plasman. U najvišem razredu, Prvoj HRL, Biograd će u subotu gostovati kod Umaga, trenutačno sedme momčadi na ljestvici koja je s 25 bodova već riješila pitanje ostanka. Potvrdu istih ambicija htjet će i tim iz kraljevskog grada, no sedam bodova viška u odnosu na Mladi rudar i Ivančicu (po 13) na diobi 12. mjesta i granici zone ispadanja izabranicima Tomislava Šarića daju mogućnost da rasterećeni pokušaju iznenaditi Umažane. Ne uspiju li, i dalje ne gube previše jer već sljedeći tjedan na svom terenu dočekuju fenjeraša Brod.
Veći ulog bit će u dvoboju 21. kola Druge lige – jug, u kojem je Zadar u subotu u 18.30 domaćin Trogiru. Pobjednik ovog susreta najizglednije će prvenstvo zaključiti na vrlo dobroj četvrtoj poziciji. Tri sata ranije i rukometašice Zadra će istrčati na parket u Mocirama, a njihove će suparnice u 21. kolu biti Makaranke. Pogled na ljestvicu sugerira da gošće imaju favoriziranu ulogu, no sa Zadrankama se nikad ne zna, posebno na njihovom terenu. A 300-injak kilometara daleko od svog terena u subotu će biti Arbanasi, koje u utakmici 15. kola Treće lige – jug dočekuje Opuzen. Sastav Žarka Jakšića u dolini Neretve će s dva nova boda nastojati zadržati treću poziciju.
Druga HRL – jug (ž), 21. kolo: Zadar – Hoteli Makarska (subota, 15.30 sati), Trogir – Split, Knin – Split 2010, Kaštela – Metković, Orkan – Vranjic.
Treća HRL – jug, 15. kolo: Opuzen – Arbanasi Zadar (subota, 20 sati), Korčula – Marina Kaštela II, Hvar – Olimpija, Vrgorac slobodan, King Trade slobodan.