Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Potpisan Sporazum za podršku gradonačelniku Ivanu Knezu

26.04.2021. 11:08


U Poduzetničkom inkubatoru u Biogradu na Moru jučer je potpisan Sporazum o političkoj suradnji Hrvatske demokratske zajednice s partnerima Narodnom strankom – Reformista i Strankom umirovljenika koji će pružiti snažnu potporu Ivanu Knezu, HDZ-ovom kandidatu za biogradskog gradonačelnika na lokalnim izborima 16. svibnja.
– Riječ je o jednoj kvalitetnoj sinergiji političkih opcija na razini grada i županije i to stranaka koje imaju znanje, energiju i kvalitetne ljude koji će nastaviti raditi na razvoju i sigurnoj budućnosti našeg grada, kazao Šime Mršić, predsjednik GO HDZ-a Biograd, te nastavio:
– Drago mi je da su prepoznali naš rad, rad gradske i županijske vlasti, u prethodnom razdoblju i da ćemo zajednički nastaviti taj program provoditi u narednom mandatu. Održivi razvoj Biograda i županije, stabilnost i razvoj gospodarstva, temelj su naše suradnje s Reformistima, dok je Stranka umirovljenika prepoznala našu brigu za skrb o stanovnicima treće životne dobi. To ćemo nastaviti i u idućem razdoblju jer nam je važno da svi naši stanovnici imaju sigurnost i kvalitetnu zdravstvenu skrb, poručio je Šime Mršić, inače državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede.
U ime Reformista nazočnima se obratila Vesna Sabolić, predsjednica ŽO NS Reformisti.
– Usprkos teškim vremenima osigurani su temelji za stabilan rast u budućnosti, umanjeni su gubici građanima i gospodarstvu te su se sačuvala radna mjesta, a time i obitelj. Ova koalicija osigurava stabilnost, a to je preduvjet razvoja Biograda i Zadarske županije. Sveje to s ciljem ostvarenja boljeg života i perspektive naših građana svih generacija, kazala je Sabolić.
U ime umirovljenika obratio se Branislav Jelenić, predsjednik Županijske organizacije Stranke umirovljenika.
– Ova koalicija ima program kojem je jedini cilj napredak svih građana pa tako i umirovljenika. Dugo godina smo kroz ovu i sličnu političku opciju nazočni u Biogradu koji iskazuje veliku empatiju prema umirovljenicima. Između ostalih podržavamo i projekt »Društveni kutak«, izgradnju moderne zgrade sa svim potrebnim interijerom za poludnevni boravak starijih i nemoćnih te osoba sa invaliditetom. Bez kontinuiteta gradonačelnika Kneza i stabilnog Gradskog vijeća za čas se od grada uspjeha može pretvoriti u grad slučaj, zaključio je Branislav Jelenić.