Škart out of kvart

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Proljetno čišćenje Bilog briga
Radilo se uistinu o zapuštenim površinama, nije se tuda moglo ni prolaziti. Želja nam je da kvart bude što ljepši i što čišći, a i da drugi sudjeluju u akciji kako bi pridonijeli boljem životu zajednice, govori Marin Pijaca, predsjednik MO-a Bili brig
MO Bili brig
Iznad Vukovarske 3 bilo je građevinskog materijala, blokova i smeća

U povodu Dana planeta Zemlje, Mjesni odbor Bili brig, Inicijativa BRIGom za BILI, organizirala je proteklog vikenda akciju »Škart out of kvart«. U suradnji s gradskim tvrtkama Čistoća i Nasadi, očistili su tri lokacije na Bilom brigu na kojima je bio nakupljen građevinski otpad, smeće, sve zaraslo u šikari koju godinama nitko nije očistio.

Kako kaže Marin Pijaca, predsjednik Mjesnog odbora Bili brig, očistili su zelenu površinu iznad Vukovarske 3, uz cestu uz ljekarnu koja vodi prema izlazu na zaobilaznicu, zatim zelenu površinu iznad Vukovarske 1 i zarasli dio uz stepenice ispod Ulice Hrvatskog sabora.

- Radilo se uistinu o zapuštenim površinama, nije se tuda moglo ni prolaziti. Sličnu akciju smo odradili prošle godine na donjem dijelu kvarta, na površini u blizini sadašnjeg gradilišta poduzetničkog inkubatora. Ove godine smo izabrali ove tri lokacije, blizu su jedna drugoj i bilo je tako najzgodnije organizirati odvoz. Želja nam je da kvart bude što ljepši i što čišći, a i da drugi sudjeluju u akciji kako bi pridonijeli boljem životu zajednice. To je najmaje što dugujemo našem planetu, govori Pijaca.

Unatoč lošem vremenu tijekom proteklih dana, službe su se dobro tempirale - Čistoća je s kamionom pokupila i odvezla smeće, Nasadi su pokosili površine koje su im sad dostupnije i za buduće održavanje. Škart je na tim mjestima napustio kvart, a zamijenili su ga lijepi i uredni travnjaci.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno