Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Predstavljen film čiji je budžet bio nula kuna

25.05.2011. 22:00
Predstavljen film čiji je budžet bio nula kuna


Brojni Zadrani željni dobre zabave, zdravog humora i ugodnog druženja su pohrlili na sinoćnju projekciju prve zadarske komedije u produkciji KUD-a “Bleke i konji”, koja je održana u miniplexu “Callegro”. Riječ je o filmu “Od bleke do konja”, a ovom velikom trenutku za zadarsku kinematografiju nazočili su svi članovi ovog osebujnog bokanjačkog KUD-a, brojni Bokanjani i ostali Zadrani koji su vrlo brzo popunili veliku kino dvoranu. Posjetitelje je u svome stilu dočekao Enio Meštrović, predsjednik KUD-a “BiK” i glavni glumac komedije, a odjeven u “neobičan” kostim plijenio je pozornost na sinoćnjoj svečanosti. Kako je pojasnio Meštrović, riječ je o prvom igranom filmu KUD-a “Bik” s glazbenim potpisom zadarskih glazbenika “Postolara Trippera”, a za koji režiju potpisuje Leo Dovranić.
– Ovaj film je parodija na američku dokumentarnu seriju “Make over”, a radi se o obitelji koja je svog člana prijavila na “make over” i koji se nakon brojnih plastičnih operacija, puno vježbanja i dijeta iz ružnog pačeta pretvorio u labuda, pojasnio je Meštrović, naglasivši kako je riječ o filmu koji je nastao bez scenarija u tri popodneva, a što je najzanimljivije, s budžetom od 0 kuna.
– Doslovno u tri popodneva, dok je glavni glumac bio slobodan, snimili smo film i to spontano, bez ikakvog scenarija. Glavnu ulogu igram ja, a u filmu se pojavljuje još šest sporednih glumaca, članova našeg KUD-a, istaknuo je Meštrović.