Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Seniora sve manje

25.05.2012. 22:00
Seniora sve manje


Klupska prvenstva nakon duže vremena održali Sali i Bregdeti


Tijekom travnja i svibnja održana su klupska prvenstva u sportskom ribolovu na moru. Najbolji u svojim klubovima izborili su pravo nastupa na županijskom natjecanju. Dugo i vrlo promjenljivo zimsko razdoblje, s dosta lošim vremenskim uvjetima, nije išlo u prilog brojnim ribolovcima. Konačno, natjecanja su s poboljšanjem vremenskih prilika održana u Ždrelcu, Banju, Salima, Kukljici, Pagu, Vrsima, Karinu, Benkovcu, Biogradu na Moru i Zadru. Ribolovci, njih 208 iz 12 klubova lovili su u disciplinama štapom iz broda i s obale u kategorijama seniora, seniorki, mlađih seniora U-21 i juniora U-16.
U lovu štapom s obale najbrojniji su bili najmlađi, juniori. Lovilo ih je 92, među kojima su nastupili i državni reprezentativci koji su se morali dosta potruditi da istaknu svoj status. Seniora u obje discipline, u lovu štapom s obale i iz brodice, nastupilo je 72, što je prema broju klubova i društava osjetan pad u broju natjecatelja, kao što je osjetan pad i u broju natjecatelja u kategoriji mlađih seniora U-21 u lovu štapom i s obale i iz broda. Nastupila su tek 22 ribolovca. Seniorki je bilo u standardnom broju.
Ove godine natjecanje su održali i Saljani, nakon što su oživjeli svoj Kornat, društvo ribolovaca, i tako se uključili u klupska natjecanja u ribolovu štapom iz broda za seniore i mlađe seniore U-21 te za juniore U-16 u lovu štapom s obale. Nastupilo je devet seniora, četiri mlađa seniora i šest juniora. Za početak više nego dovoljno. Na novom početku je i Bregdeti, klub iz Arbanasa, koji je nakon duže stanke ponovno počeo nastupati s najmlađima. Njih pet ostvarilo je plasman za županijsko prvenstvo.