SUVREMENE PLESNE TEHNIKE Radionica renomiranog zadarskog plesnog umjetnika Marina Lemića bazirana na tehnici Physical release

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
U dvorani Zadrskog plesnog ansambla
Vježbe su bazirane na tehnici Physical release koja i u samom naslovu naglašava fizičko opuštanje

U dvorani Zadarskog plesnog ansambla, pa tijekom naredna dva tjedna, održavat će se radionica suvremene plesne tehnike koju vodi renomirani zadarski plesni umjetnik Marin Lemić. Događanje je u sklopu projekta edukativnih programa intenzivnih radionica i treninga za 2020. godinu za što je Ansambl dobio potporu grada Zadra sa zadatkom da se već postojeći kadar što više približi profesionalnoj plesnoj sceni u Hrvatskoj.

Porijeklom iz Zadra, Marin Lemić je započeo svoje plesno obrazovanje 1994. godine u Glazbenoj školi Blagoje Berse, a nastavio u profesionalnim ansamblima poput Studija za suvremeni ples i Zagrebačkog plesnog ansambla. Diplomirao je u Amsterdamu, na odsjeku suvremenog plesa na plesnoj akademiji Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, te nastavio rad u državnim nacionalnim kazalištima u Oldenburgu i Mainzu u Njemačkoj kao dio suvremene plesne kompanije gdje je radio sa različitim koreografima poput Ann Van den Broek, Sharon Eyal, Club Guy and Roni, Alessandra Corti, Felix Berner, Sungyop Hong, Jo Stomgren, Danielle Desnoyer, Jose Navas.

Trenutno radi kao izvođač na raznim plesnim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu sa koreografima poput Matije Ferlina, Adrienn Hod, Zrinka Lukčec-Kiko, Marjana Krajač, Jasna Čižmek- Tarbuk. U nekoliko navrata zadarska publika ga je mogla vidjeti u kraćim djelima prezentiranim na festivalu suvremenog plesa Monoplay, Večeri plesne minijature i Zadarskom plesnom festivalu.

U radionicu koju će voditi uključio je pripremu tijela kroz vježbe koje sustavno osvješćuju djelove tijela, te povećavaju mobilnost i fleksibilnost. Vježbe su bazirane na tehnici Physical release koja i u samom naslovu naglašava fizičko opuštanje koje implicira opuštenost i prirodnost. Akcent se stavlja na osvještavanje same kvalitete izvedbe. Cilj vježbi je probuditi fizičko razmišljanje u izvođaču, akcentirati važnost korištenja tijela kao bitan parametar u neverbalnoj komunikaciji na sceni. Iako je prvenetven ovaj plesni projekt planiran za članove Zadarskog plesnog ansambla, mogu se uključiti svi zainteresirani plesači iz brojnih zadarskih plesnih grupa. Termini su ponedjeljak, srijeda i četvrtak od 19:30 do 21:30 sati.

Prošle godine Marin je vodio radionicu u studenom, neposredno prije Večeri plesne minijature na kojoj je sudjelovao kao izvođač. Ove godine njegova radionica također je vezana uz nastup pred zadarskom publikom, a predhodi izvedbi suvremene plesne predstave koja je na repertoaru HNK Zadar u subotu, 13. lipnja. To je predstava Transformersi za koju je s kolegicom Idom Jolić dobio nagradu strukovnih udruga suvremenog plesa za sezonu 2018/2019. za najbolju koreografiju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno