Održana završna konferencija projekta „Razvoj tematskih ruta starih antičkih i srednjovjekovnih gradova na prostoru Grada Benkovca“

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Grad Benkovac
Pogled iz Bruške prema Rodaljicama

U prostorima Gradske knjižnice Benkovac održana je završna konferencija za javnost i medije u sklopu projekta „Razvoj tematskih ruta starih antičkih i srednjovjekovnih gradova na prostoru Grada Benkovca“. Završna konferencija održana je u utorak, 24. svibnja.

Na završnoj konferenciji uz predstavnike Grada Benkovca nazočili su predstavnici Turističke zajednice Ravni kotari Benkovac, Razvojne agencije Grada Benkovca, predstavnici Zavičajnog muzeja Benkovac, predstavnici izvođača radova i nadzora,  predstavnici javnog sektora i građani.

U prigodnom obraćanju zamjenik gradonačelnika Tomislav Klarica naglasio je kako će se realizacijom ovog projekta brojne prirodne i kulturne znamenitosti te bogata kulturno-povijesna baština još više približiti posjetiteljima i turistima koji sve više otkrivaju ljepote i posebnosti Ravnih kotara i Bukovice.

- To posebno vrijedi za cikloturizam koji na našem prostoru postaje sve zastupljeniji. Uvjereni smo kako će ovi sadržaji poboljšati sveukupnu turističku ponudu Grada Benkovca koja se razvije i širi u najboljem smislu, zahvaljujući velikom trudu i znanju svih koji su uključeni u proces stvaranja prepoznatljive turističke destinacije, rekao je Klarica.

Potom je na završnoj konferenciji govorila Davorka Krnčević, ravnateljica Razvojne agencije Grada Benkovca i voditeljica Intervencijskog plana Grada Benkovca, koja je ponovila kako je ovaj projekt jedan od važnih projekata koji doprinose sveukupnoj izgradnji prostora Grada Benkovca.

- Grad Benkovac bez uređene i izgrađene turističke infrastrukture nije bio u mogućnosti otkriti javnosti i turistima sve potencijale koje ima na svom prostoru. Ovaj projekt ide korak dalje u tom otkrivanju skrivenog blaga Bukovice i Ravnih kotara, rekla je Krnčević.

O tijeku projekta detaljno je uz prezentaciju  okupljenima govorila Jasna Babić, voditeljica projekta. Ovim projektom je uređeno i trasirano šest biciklističkih ruta ukupne dužine 230,20 km,  te izgrađeno i opremljeno 18 odmorišta na istima. Na odmorišnim točkama postavljeni su informacijski paneli, servisni stalci za bicikla, klupe i stolovi, pergole te izgrađeni vidikovci, a na nekima su obnovljeni i suhozidi. Sve su rute označene prometnom i biciklističkom signalizacijom te informativnom (dodatnom) signalizacijom kulturno povijesne i prirodne baštine. Sve navedeno će stvoriti preduvjete za razvoj biciklističkog turizma, te time dodatno obogatiti  turističku ponudu na području Grada Benkovca.

Ovim projektom prometnom i biciklističkom signalizacijom te informativnom (dodatnom) signalizacijom kulturno povijesne i prirodne baštine označene su sljedeće biciklističke rute, u ukupnoj dužini od 230,20 km.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno