Gradonačelnik Emil Ćurko novi predsjednik TZ Nina

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
tz nin
Novo vodstvo Turističke zajednice Nina

U skladu s novim zakonom o Turističkim zajednicama te naputku Ministarstva turizma RH, kao i po novom Statutu Hrvatske turističke zajednice, u zgradi TZ-a Nina održana je osnivačka te ujedno izborna skupština Turističke zajednice Grada Nina. Skupštinu koja broji 15 članova u svojstvu predsjednika sazvao je i njom predsjedao ninski gradonačelnik Emil Ćurko. Budući da se skupštini odazvao dovoljan broj pozvanih ninskih turističko-ugostiteljskih djelatnika, njih 14, skupština je imala kvorum te su se mogla imenovati njezina nova tijela.

Novi pravilnik i statut

Kako bi sve proteklo u redu i u skladu s odredbama zakona, a ujedno poštujući proceduru na početku, imenovani su članovi komisija za verifikaciju, kandidiranje i izbor. Nadalje, prišlo se usvajanju novog pravilnika i statuta čime su se stvorile pretpostavke za izbor vodstva TZ-a.

Tako su shodno zastupljenosti zbog određenih turističkih djelatnosti na području grada Nina u skupštinu na prijedlog gradonačelnika Emila Ćurka izabrani: Ante Kuzmar, Gordana Lipotica, Bože Relja, Ivan Stulić i Siniša Štulić iz djelatnosti smještaja, Božidar Tartaro iz djelatnosti pripreme hrane i pića, Ivanka Bačić i Jelena Kobaš iz djelatnosti povezanih s turizmom trgovine, putničke agencije, suvenirnice i slično tome te šest predstavnika iz obližnjeg Zaton Holiday Resorta i to Arsen Baraba, Božidar Janković, Judita Magaš, Nives Kalac i Marinko Marinović.

U Vijeće TZ-a, također, na prijedlog predlagatelja predsjednika Emila Ćurka imenovani su Ivanka Bačić, Gordana Lipotica, Siniša Štulić, Božidar Tartaro, Mirko Maras, Ivo Bobić, Božidar Janković i Marinko Marinović. U Nadzorni odbor izabrana su dva člana Danka Nekić i Bože Relja, dok će trećeg člana sukladno novom zakonu naknadno kooptirati Turistička zajednica Zadarske županije.

"Drugačija slika ponašanja"

Za predstavnika u skupštinu TZ-a Zadarske županije skupštinari su jednoglasno izabrali predsjednika Emila Ćurka, kojem je ostavljena mogućnost da u slučaja zauzetosti ili pak drugih obaveza vezanih za funkciju gradonačelnika, na županijske skupštine može poslati svoga izaslanika.

Budući da je sve proteklo u najboljem redu, predsjednik TZ-a i gradonačelnik Emil Ćurko zahvalio je svima koji su izabrani te je istaknuo još veću potrebu u angažiranju turističko-ugostiteljskih snaga na daljnjem razvoju i prosperitetu sveukupnog ninskog turizma.

- Za koji dan ulazimo u mjesec srpanj, odnosno u srce sezone. Ono što još možemo napraviti na terenu, uradit ćemo uz pomoć gradskih komunalnih službi. Za razliku od dosad, ubuduće će se češće održavati skupštine i sjednice Vijeća TZ-a, a s nekim se stvarima neće čekati posljednji dan kao što je to bilo u nekim slučajevima do sada. Bit će jedna sasvim drukčija slika ponašanja svih čimbenika, kao i mene predsjednika, rekao je Ćurko

Na kraju je posebno priznanje odao bivšem predsjedniku Božidaru Tartaru i njegovim suradnicima na svemu učinjenom u njihovom proteklom četverogodišnjem mandatu. Uputio je i riječi zahvale direktorici Ureda TZ-a mr.sc. Mariji Dejanović i njenim suradnicama.

Da uistinu želi provesti u djelo sve ono što je najavio i za što se založio, novi predsjednik Ćurko pokazao je tako što je odmah po završetku konstituirajuće skupštine, sazvao prvu radnu sjednicu Vijeća TZ-a.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno