Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Thomspon: Nitko me neće posvađati sa Škabrnjom

Autor: Velimir Brkić

25.07.2009. 22:00
Thomspon: Nitko me neće posvađati sa Škabrnjom

Foto: Velimir BRKIĆ



Nikakvi političari me neće posvađati s herojskom Škabrnjom. Škabrnjani će uvijek imati posebno mjesto mom srcu, ma što političari i pojedini mediji željeli, poručio je na početku subotnjeg biogradskog koncerta Marko Perković Thompson aludirajući na pisanje u pojedinim medijima kako ne održava koncert u Škabrnji za Veliku Gospu jer mu navodno unaprijed nisu dali 25.000 eura honorara.
Ponesen sveopćom euforijom biogradskog stadiona, kontroverzni pjevač je prozvao i predsjednika države Stjepana Mesića i predsjedničkog kandidata iz Istre Damira Kajina.
– Poručujem Mesiću i Kajinu da nas neće uspjeti zaustaviti i spriječiti da pjevamo o ljubavi prema Bogu i domovini. I dalje ćemo slaviti sve naše vrednote i osobito sve one koji su dali živote za slobodu Hrvatske, naše branitelje. Našu vjeru, nacionalni ponos i Domovinski rat čuvat ćemo u svojim srcima, jer to su naše najveće kršćanske i ljudske vrednote. Dragi moj hrvatski narode, zajedništvo Hrvata osjećam na svakom koncertu, u cijelom svijetu, poručio je Thompson, praćen skandiranjem “U boj, u boj, za narod svoj!”
Thompson nije prihvatio refren prepunog biogradskog igrališta, već je glasno poručio “samo pjevajte, veselite se” te nakon nepunu minutu-dvije nastavio uobičajen repertoar.
Nakon što je pozdravio Biograđane, Škabrnjane, Sukošance, Bibinjce, Kruševljane, Vranjane i druge nazočne skupine obožavatelja, posebno je pozdravio Pakoštance, kaže, iz rodnog mjesta generala Ante Gotovine. Potom je pozvao sve nazočne na veliku proslavu Dana pobjede 5. kolovoza u Čavoglave.
Iako je koncert nastavak već pomalo beskonačne trogodišnje turneje “Bilo jednom u Hrvatskoj”, usprkos u potpunosti istoj trogodišnjoj scenografiji, koreografiji i repertoaru te cijeni ulaznice od 70 i 80 kuna, prema procjenama, preko 10 tisuća ljudi u subotu navečer je nazočilo koncertu Marka Perkovića Thompsona na nogometnom igralištu Kazimir i Silvio, igralištu HNK Primorac. Bile su tu cijele obitelji i mnoga poznata lica.
Osim pjesama s albuma “Bilo jednom u Hrvatskoj”, Thompson i bend odsvirali su i neke stare hitove poput “Geni kameni”, “Zaustavi se vjetre”, “Stari se”, “Tamo gdje su moji korijeni”, “E moj narode”, “Čavoglave” i druge, u kojim ističe svoje hrvatstvo, katoličanstvo i ljubav prema domovini. Cijeli stadion poput jedinstvenog zbora pjevao je s Thompsonom. Kao i uvijek na Thompsonovim koncertima na sve strane su se vijorile hrvatske zastave i palile bengalke, a osim ulaznica u Biogradu je najtraženije bilo parkirališno mjesto.