Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Grad Biograd minutu do ponoći kupio Sedmu četu

26.07.2019. 11:00
Grad Biograd minutu do ponoći kupio Sedmu četu


Grad Biograd na Moru je putem elektroničke javne dražbe kupio nekretnine Motela Biograd u stečaju, nekretnine koje se nalaze iznad Jadranske magistrale u gradskoj četvrti Torovi-Kosa na lokaciji zvanoj Sedma četa.
Strateška kupnja većinskom odlukom Gradskog vijeća
– Stečajna nekretnina ukupne površine 5.600 metara četvornih u iznosu od 1.292.000 kuna kupljena na trećoj elektroničkoj javnoj dražbi Trgovačkog suda u Zadru, kazao je Ivan Knez, gradonačelnik.
Početna cijena nekretnine na prvoj elektroničkoj javnoj dražbi bila je 5.168.000 kuna, na drugoj 3.330.000 kuna, a na trećoj 1.292.000 kune koja je s obzirom na početnu cijenu manja za čak 3.876.000 kuna.
– Strateška nekretnina je kupljena odlukom Gradskog vijeća, odnosno odlukom većine gradskih vijećnika na jednoj od prethodnih sjednica GV-a. Na prve dvije javne elektroničke dražbe nismo se javljali čekajući sniženje početne cijene. Je li to bilo promišljeno ili ne na taj smo način Gradu Biogradu uštedjeli gotovo 3,9 milijuna kuna od prvotnih 5,16 milijuna kuna, ponosno će Knez.
Grad zastupao punomoćnik odvjetnik
Grad Biograd je u elektroničkoj javnoj dražbi za kupnju stečajne nekretnine na Sedmoj četi zastupao punomoćnik odvjetnik koji je u nazočnosti gradonačelnika Kneza ponudu dao iz Gradske vijećnice.
Kako je najavio, Grad Biograd zbog kroničnog nedostatka parkirnog prostora iz centra grada želi dislocirati poneke gradske institucije i uslužne djelatnosti.
– Želimo smanjiti pritisak na gradsku jezgru. Na ovoj lokaciji Sedme čete dislocirat ćemo autobusni kolodvor koji će biti pedesetak metara jugoistočno udaljen od novog Centra socijalne skrbi u izgradnji, najavio je Knez.
Moderan autobusni kolodvor
Naravno, kaže Knez, dislokacija autobusnog kolodvora neće ići tako brzo i preko noći.
– Strateškom kupnjom ove nekretnine stekli su se uvjeti za dislokaciju i izgradnju novog autobusnog kolodvora uz svu potrebitu dokumentaciju. Sve zavisi o brzini prikupljanja dokumentacije, međutim, za tri ili četiri godine građani Biograda na Moru, gosti i turisti mogli bi imati jedan moderan autobusni kolodvor, zaključio je Ivan Knez.