Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Carter ostaje na Višnjiku, blizu ostanka i kapetan Mavra

26.07.2021. 06:37


Odlične vijesti stigle su u nedjelju s Višnjika. Dvojac Justin Carter i Dominik Mavra koji je istaknut kao prioritet u ljetnom prijelaznom roku nosit će dres Zadra i nadolazeće sezone. Dok se za kapetana Zadra još uvijek čeka službena objava, iz KK Zadar je jučer stigla potvrda da je 34-godišnji Amerikanac potpisao ugovor na još jednu sezonu. Kada svoj paraf na novi jednogodišnji ugovor stavi i Mavra moći će se izvući zaključak da je na Višnjiku napravljen odličan posao što se tiče kadra za sezonu 2021./22. jer će tako novi trener Ivan Perinčić imati na raspolaganju većinu rostera koji je osvojio dvostruku domaću krunu. Justin Carter se pridružio poznanicima Domagoju Vukoviću, Martinu Junakoviću, Aleksandru Bursaću, Antoniju Jordanu, Duji Brali, Tomislavu Buljanu i Filipu Paponji, dok je jedino novo lice Dario Drežnjak koji je stigao iz Širokog. Stoga ostanak Cartera na Višnjiku uz nespornu igračku kvalitetu koju posjeduje, Perinčiću donosi jako puno po pitanju iskustva i karakternih odlika. Sami pregovori na relaciji klub-Carter su bili zahtjevni, no na kraju su se obje strane našle negdje na pola puta, a ovaj pozitivan ishod sigurno je najviše razveselio zadarske navijače koji će po svemu sudeći junaka prošlosezonskog šampionskog Zadra od jeseni moći gledati uživo s tribina Krešine dvorane.
– Jako mi je drago da smo pronašli način da potpišemo Justina Cartera na još jednu sezonu. On je prošle sezone bio jedan od ključnih igrača za našu momčad, s njim točno znamo što ćemo dobiti. Veselim se što će provesti još jednu sezonu u dresu Zadra. Nadam se da će naši navijači ove sezone imati priliku ga gledati uživo i uživati u njegovim predstavama – rekao je trener Ivan Perinčić nakon uspješnog zaključivanja pregovora s igračem koji je u ABA ligi prošle sezone provodio 27 minuta na terenu s prosjekom od 11.9 poena, 3.9 skokova, dvije asistencije i 1.1 ukradenu loptu. U hrvatskom prvenstvu je Amerikanac igrao prosječno 20 minuta ostvarivši učinak od devet poena, 4.3 skoka, dvije asistencije i jednu »krađu« po utakmici. Posebno je upečatljiva bila njegova izvedba u finalnoj seriji HT Premijer lige, s prosjekom u pet utakmica od 12.4 poena, šest skokova i 2.8 asistencija. Nakon produljenja vjernosti obratio se i sam Carter, s porukom upućenoj prije svega navijačima.
– Pozdravljam sve navijače Zadra, želim vam javiti da ostajem još jednu sezonu u Zadru. Sretan sam zbog svog ostanka i jedva čekam da počne sezona. Vidimo se uskoro – poručio je Carter.