Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Velebit nije uspio

25.08.2010. 22:00
Velebit nije uspio


Iako su bili “naoružani” optimizmom prije odlaska u Opatiju na sraz pretkola nogometnog kupa da mogu nešto napraviti, nogometaši Velebita nisu pružili partiju kakvu znaju i umiju. Poraženi su, vidjelo se to jučer, od taktički bolje momčadi domaćina koja je do 49. minute imala vodstvo od dva zgoditka prednosti. Mora se kazati da je teren bio dosta tvrd i težak, i da se velebitovci na takvom terenu nisu snašli. Domaćini su u 38. minuti poveli preko iskusnog Šukera, a nakon greške gostujuće obrane. U svlačionici su Benkovčani dobili striktne upute od trenera Mandića kako u nasatvku odigrati, no primili su poslije greške i drugi gol zarana u 49. minuti i teško je bilo nadoknaditi 2:0, iako su domaćina stisli na njegovu polovicu terena. U 60. minuti nakon što je u kaznenom prostoru oboren Barnjak, sam je izveo jedanaesterac i smanjio rezultat na konačnih 2:1. Opatija ide u prvo kolo hrvatskog nogometnog kupa među 32 momčadi, a Velebit doma.
– Domaćini su nas dobili taktički zrelijom igrom. Ne prijetim, no sigurno je da će za prvenstveni sraz u nedjelju sa Zmajem u Makarskoj biti promjena. Čestitam Opatiji na pobjedi – kazao je uvijek korektni trener Velebita Vlado Mandić.
 


OPATIJA – VELEBIT 2:1


OPATIJA – Igralište NK Opatije. Gledatelja 200. Sudac: Marin Vidulin (Kafanar). Pomoćnici: Dijego Žubetić (Tinjen i Nikola Rojko (Pula).
Strijelci: 1:0 Šuker (38′), 2:0 Rudan (49′), 2:1 Barnjak (60 – 11 m).
OPATIJA: Jakopović, Krnjatić, Brozović, Kolčević, Zobić (od 85′ Adler), Matovina, Topić, Šuker, Lazić (od 53′ Živković), Rudan, Radomir. Trener: Zorna Bogulin.
VELEBIT: Mihaljević, Dujmović,Žilić, Rogić, Bulat, Šoša (od 56′ Ivanić), Jurjević (od 46. Šarić), Ćerina, Kolić, Barnjak (od 67′ Uskok), Klapan. Trener: Vlado Mandić.