FOTO: Sukošanski maraton okupio mnoštvo plivača, najbolji Lea Ikić i Marko Radović

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
POZDRAV LJETU
Šampion i novi rekorder staze s rezultatom 52:30 je Marko Radović iz Plivačkog kluba Zadar. Do njega su bili Jakov Aralica (57:58) i Niko Vlatković (58:19) iz Kluba daljinskog plivanja Donat – Zadar, proglasila je sutkinja Marijana Maša Ikić. Šampionka kod žena je bila Lea Ikić (KDP Donat) koja je s rezultatom 1:06:41 bila peta u poretku
Velimir Brkić
Natjecatelji na plivačkom maratonu i polumaratonu

U dobroj i veseloj atmosferi, pred najavljeno pogoršanje vremena i kontra juga u subotu je otplivan 7. plivački maraton "Pozdrav ljetu Sukošan 2018".

- Svi plivači, njih 33, sretno su doplivali do cilja kod La Bocce u zaselku Makarska, gdje su ih dočekale medalje, nagrade i ukusna roštiljada meštra Dražena i veselih Makarunaca, izvijestila je Mirjana Veleslavić Nadinić, organizatorica ove lijepe manifestacije, dodavši kako su pod budnim okom Bože Bičića maraton posebno uljepšala djeca.

Sva djeca dobila medalje

- U tri kategorije natjecalo se 35 djece uzrasta od sedam do 14 godine. Svi su dobili medalje, istaknula je Veleslavić Nadinić.

Maraton se u dužini od 4.200 metara plivao uz obalu od Glave porta na sukošanskoj rivi u uvali Zlatna luka, potom pokraj Plitkače i Uvale ljubavi, uz Dječji raj, Barbir i Soline, sve do cilja u uvali između atraktivne Tustice i luksuzne Tratice u zaseoku Makarska. Sudjelovalo je 20 plivača.

- Šampion i novi rekorder staze s rezultatom 52:30 je Marko Radović iz Plivačkog kluba Zadar. Do njega su bili Jakov Aralica (57:58) i Niko Vlatković (58:19) iz Kluba daljinskog plivanja Donat – Zadar, proglasila je sutkinja Marijana Maša Ikić. Pored Ikić suci su bili i Božo Bičić i Joško Nekić.

Šampionka kod žena je bila Lea Ikić (KDP Donat) koja je s rezultatom 1:06:41 bila peta u poretku, dok je njena klupska kolegica Silva Masnov bila jedanaestoplasirana.

Kad je riječ o sukošanskim plivačima najbrži je bio Dino Pavić koji je bio sedmi u poretku. Potom su doplivali Leonardo Veleslavić, Luka Pavić, Toni Protić, Ante Dragović, Božo Brkić, Mate Kutleša, Goran Magdić, Josip Brkić i Ivica Oljica. Ostali plivači su bili četvrtoplasirani Alen Fain te Saša Prižmić, Hrvoje Bajlo, Boris Knežević i Jan Piskolik iz Slovačke koji već sedam godina ljetuje u Sukošanu.

Najbolji u polumaratonu Matija Sorić i Rita Herceg

- Polumaraton u dužini od 2.100 metara je startao s broda na lokaciji Barbir. Sudjelovalo je 13 plivača, doznajemo od Veleslavić Nadinić.

Šampion polumaratona s rezultatom 22:26 je Matija Sorić, zadarski Prečanin. Drugoplasirana s rezultatom 27:38 je Rita Herceg, 11-godišnja plivačica iz Zadra, a trećeplasirani Luka Ladan iz Pule.

Među natjecateljima je bila i svestrana učiteljica Helena Pavić iz Sukošana koja je osvojila deveto mjesto. Najbrži Sukošanac je sedmoplasirani Šime Dijan te Ante Martinović i David Dijan. Najstariji natjecatelj je bio 68-godišnji Mladen Kolanović. Ostali natjecatelji su Luka Belić, Ante Špaleta, Matea Juričić i Tanja Ladan.

- Velika hvala svima koji su pomogli u organizaciji i realizaciji, ponajprije svim plivačima, velikima i malima, Klubu daljinskog plivanja Donat, Pomorskoj policiji Zadar, Boži Bičiću, Stipi Bičiću, Marijani Adžić, Mateu Čakarun, medicinskom bratu Ljubu Paviću, Robertu Zoriću na profesionalnom vođenju programa, Marku Paviću, Marinku Franiću i Andriji Nadiniću na pomoći s brodovima, kao i svima koji su sa brodicama pratili naše plivače, ton majstoru i DJ-u Ninu Čankoviću, Veli Brkću i Borisu Kačanu. Velika hvala Draženu i Makaruncima na super ukusnim zalogajima, zahvalila se Veleslavić Nadinić.

 

 

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika monika
cestitam svima!

Monika

Slika korisnika monika
cestitam svima!

Monika