Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

FOTO: Sukošanski maraton okupio mnoštvo plivača, najbolji Lea Ikić i Marko Radović

27.08.2018. 07:00
FOTO: Sukošanski maraton okupio mnoštvo plivača, najbolji Lea Ikić i Marko Radović


U dobroj i veseloj atmosferi, pred najavljeno pogoršanje vremena i kontra juga u subotu je otplivan 7. plivački maraton "Pozdrav ljetu Sukošan 2018".
– Svi plivači, njih 33, sretno su doplivali do cilja kod La Bocce u zaselku Makarska, gdje su ih dočekale medalje, nagrade i ukusna roštiljada meštra Dražena i veselih Makarunaca, izvijestila je Mirjana Veleslavić Nadinić, organizatorica ove lijepe manifestacije, dodavši kako su pod budnim okom Bože Bičića maraton posebno uljepšala djeca.


Sva djeca dobila medalje
– U tri kategorije natjecalo se 35 djece uzrasta od sedam do 14 godine. Svi su dobili medalje, istaknula je Veleslavić Nadinić.
Maraton se u dužini od 4.200 metara plivao uz obalu od Glave porta na sukošanskoj rivi u uvali Zlatna luka, potom pokraj Plitkače i Uvale ljubavi, uz Dječji raj, Barbir i Soline, sve do cilja u uvali između atraktivne Tustice i luksuzne Tratice u zaseoku Makarska. Sudjelovalo je 20 plivača.
– Šampion i novi rekorder staze s rezultatom 52:30 je Marko Radović iz Plivačkog kluba Zadar. Do njega su bili Jakov Aralica (57:58) i Niko Vlatković (58:19) iz Kluba daljinskog plivanja Donat – Zadar, proglasila je sutkinja Marijana Maša Ikić. Pored Ikić suci su bili i Božo Bičić i Joško Nekić.
Šampionka kod žena je bila Lea Ikić (KDP Donat) koja je s rezultatom 1:06:41 bila peta u poretku, dok je njena klupska kolegica Silva Masnov bila jedanaestoplasirana.
Kad je riječ o sukošanskim plivačima najbrži je bio Dino Pavić koji je bio sedmi u poretku. Potom su doplivali Leonardo Veleslavić, Luka Pavić, Toni Protić, Ante Dragović, Božo Brkić, Mate Kutleša, Goran Magdić, Josip Brkić i Ivica Oljica. Ostali plivači su bili četvrtoplasirani Alen Fain te Saša Prižmić, Hrvoje Bajlo, Boris Knežević i Jan Piskolik iz Slovačke koji već sedam godina ljetuje u Sukošanu.


Najbolji u polumaratonu Matija Sorić i Rita Herceg
– Polumaraton u dužini od 2.100 metara je startao s broda na lokaciji Barbir. Sudjelovalo je 13 plivača, doznajemo od Veleslavić Nadinić.
Šampion polumaratona s rezultatom 22:26 je Matija Sorić, zadarski Prečanin. Drugoplasirana s rezultatom 27:38 je Rita Herceg, 11-godišnja plivačica iz Zadra, a trećeplasirani Luka Ladan iz Pule.
Među natjecateljima je bila i svestrana učiteljica Helena Pavić iz Sukošana koja je osvojila deveto mjesto. Najbrži Sukošanac je sedmoplasirani Šime Dijan te Ante Martinović i David Dijan. Najstariji natjecatelj je bio 68-godišnji Mladen Kolanović. Ostali natjecatelji su Luka Belić, Ante Špaleta, Matea Juričić i Tanja Ladan.
– Velika hvala svima koji su pomogli u organizaciji i realizaciji, ponajprije svim plivačima, velikima i malima, Klubu daljinskog plivanja Donat, Pomorskoj policiji Zadar, Boži Bičiću, Stipi Bičiću, Marijani Adžić, Mateu Čakarun, medicinskom bratu Ljubu Paviću, Robertu Zoriću na profesionalnom vođenju programa, Marku Paviću, Marinku Franiću i Andriji Nadiniću na pomoći s brodovima, kao i svima koji su sa brodicama pratili naše plivače, ton majstoru i DJ-u Ninu Čankoviću, Veli Brkću i Borisu Kačanu. Velika hvala Draženu i Makaruncima na super ukusnim zalogajima, zahvalila se Veleslavić Nadinić.