Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Bitunjčevim projektilom Biograjci osigurali osminu finala

26.08.2021. 07:16


Biogradski Primorac će igrati u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa. Momčad iz kraljevskog grada u pretkolu je na svom travnjaku Kazimir i Silvestar svladala Samobor i plasirala se u daljni krug ovog natjecanja. Junak pobjede momčadi iz kraljevskog grada bio je Frane Bitunjac koji je u 68. minuti matirao suparničkog vratara. Na kraju se pokazalo da je taj pogodak bio dovoljan Biograjcima koji su proslavili ulazak u osminu finala Kupa. Bila je ovo utakmica u kojoj je domaćin mogao puno ranije riješiti pitanje pobjednika, ali mnoštvo promašenih prigoda rezultirale su strepnjom do samog kraja.
Od prve minute Primorac (B) je krenuo silovito prema vratima Samobora. Prve dvije prigode domaćini su imali u 10. i 12. minuti i oba puta u njima se našao Nikola Marić. Međutim, njegovi udarci nisu bili dovoljno precizni. U 14. minuti Klopp je odlično probio desnu stranu, idealno je ubacio u peterac za Vodopiju koji je nije uspio pospremiti u suparničku mrežu.. U 26. minuti ponovno je Vodopija u izglednoj situaciji, ali lopta jednostavno neće u mrežu Samobora. Novu priliku domaćina bilježimo u 28. minuti kada je Jurišić idealno ubacio, a Bajić pogodio vratnicu. Samo tri minute kasnije Bajić koji je bio u nedozvoljenoj poziciji dodiruje loptu koja je ulazila u gol i sudac svira zaleđe. Unatoč brojnim prigodama domaćina, na odmor se otišlo praznih mreža.
Primorac je u istom ritmu nastavio i u drugom poluvremenu žestoko napadajući vrata Samobora. Nažalost, ponovno je krenulo promašajima. Prvu priliku imao je imao Klopp, tukao je s vrha peterca, lopta odlazi preko gola. Nakon toga gosti preuzimaju terensku inicijativu, a opasno su prijetili Guliš i Štulec. I onda je napokon Primorac zabio gol vrijedan prolaska. U 68. minuti Vodopija odigrava dupli pas s Bitunjcem koji s vrha kaznenog prostora pogađa malu mrežicu suparničkih vratiju – 1:0. I nakon gola Biograjci nastavljaju s napadima. Klopp je izigrao obranu gostiju, ali vratar Štefiković neda da još jedna lopta uđe u njegovu mrežu. Iako su gosti pokušavali sve ne bi li došli do izjednačenja, promjene rezultata više nije bilo. Primorac je ušao među 16 »najboljih« u Kupu i za to zaslužuje sve čestitke. Ali, vremena za slavlje nema previše, jer ih već u subotu očekuje »županijski« derbi kada im na otvaranju nove sezone u Trećoj HNL jug u Biograd na Moru stiže Hrvatski vitez Posedarje.


PRIMORAC (B) 1 – SAMOBOR 0
BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvestar. Gledatelja 250. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace). Pomoćnici: Jakšić i Ćatipović. Strijelac: 1:0 Bitunjac (68’),
PRIMORAC (B): Stojanov, Ninčević, Brkić, Bitunjac, Vodopija (od 85. Colić), Klopp, Lazarevski, Marić, Musa, Bajić (od 35. Lokin (od 65. Nakić)), Jurišić. Trener: Krešimir Sunara 7.
SAMOBOR: Štefković, Tušek, Novoselac, Ćerkez, Severec, Milas (od 46. Bišćan), Štulec (od 78. Grgečić), Ašanin (od 78. Vujić), Mohač, Guliš, Krajačić (od 78. Kotarski), Trener: Stjepan Bašić 6.