Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

U svezi pronađene plantaže marihuane priveden 56-godišnjak

26.08.2021. 07:44


U odnosu na provedeno kriminalističko istraživanje u svezi pronađene plantaže marihuane, tijekom jučerašnjeg dana provedeno je kriminalističko istraživanje nad još jednim hrvatskim državljaninom u dobi od 56 godina, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.
Po završenom kriminalističkom istraživanju, predan je pritvorskom nadzorniku policijske uprave, a protiv njega podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari
Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kaznena djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.
Kriminalističkim istraživanjem policija je došla do saznanja da je 33-godišnjak 07./08. kolovoza ove godine na području Vinjerca na otvorenom prostoru pucao iz automatske puške u zrak kojom prilikom je jedno puščano zrno oštetilo obližnji parkirani osobni automobil u vlasništvu 48-godišnjaka.
Tijekom kriminalističkog istraživanja, od njega je oduzeta automatska puška s pripadajućim spremnicima i streljivom, kao i dva protuavionska metka.
Protiv 33-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.


Širenje i prenošenje zaraznih bolesti
Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zaraznih bolesti.
Naime, 11. kolovoza 2021. godine oko 13.45 sati u Ulici Akcije Maslenice u Zadru policijski su službenici zaustavili osobni automobil zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnjaku, a daljnjim je provjerama utvrđeno da mu je izrečena mjera "Covid – liječenje u kući" u trajanju do 13. kolovoza 2021. godine.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.




Otkriven počinitelj razbojništva u Kukljici
Po završetku kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Prve policijske postaje Zadar nadležnom državnom odvjetništvu za kaznena djela Razbojništvo i Prijetnja prijavljen je 50-godišnji hrvatski državljanin.
Policija ga sumnjiči da je razbojništvo počinio 23. kolovoza oko 19.50 sati u trgovini trgovačkog društva u Kukljici gdje je uz prijetnje od trgovkinje otuđio oko 200,00 kuna te se udaljio iz trgovine, sjeo u osobno vozilo zadarskih registarskih oznaka te se uključio u promet na cestu. Nadalje, upravljajući vozilom izazvao je lakšu prometnu nesreću s materijalnom štetom, nakon čega se nije zaustavio već je nastavio vožnju.
Također ga se sumnjiči da je dana 21. kolovoza u Ugljanu na plaži, uputio ozbiljne prijetnje 58-godišnjaku kojom prilikom je iz vozila izvadio motornu pilu koju je upalio i okrenuo prema oštećenom, a potom je metalnom šipkom oštetio osobno vozilo u vlasništvu 53-godišnjakinje.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 50-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru, te se protiv njega podnosi Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.