Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ljubav prema Preku duga 20 godina

Autor: Z L

25.09.2009. 22:00
Ljubav prema Preku duga 20 godina

Foto: TZ Preko



Turistička zajednica općine Preko povodom 20. Jubilarnog dolaska u Preko Zajednici  prijatelja iz Verone ” Amici di Colognola” (predgrađe Verone)  dodijelila je zahvalnice za doprinos razvoju i unapređenju  turizma, te zahvalnost za vjernost, ljubav i promidžbu Preka.
“Veronezi” kako ih od milja zovu Prečani, već 20 godina ljetuju u pansionu Rušev u Preku. Zanimljivo je kako nam kažu njihovi dugogodišnji obiteljski prijatelji Mariza i Miro Sorić iz Preka da oni  prije 20 godina nisu ni namjeravali ljetovati u Preku, već u Salima na Dugom otoku, ali iz nekog razloga ukrcali su se na krivi trajekt koji ih je dovezao do Preka i od tada dolaze jedan put godišnje, u čemu ih nije spriječio ni rat.
Prijatelji iz Verone,  Gianni Gonzato, Ana Zanai, Mario Bertini, Giuseooina Guarola, Flavio Piccoli, Daniela Sette, Rossangela Chiese, Giangiancomo Arcari i Adriano Parise poznati su i iz razloga što su za vrijeme Domovinskog rata posredstvom Caritasa iz Verone dopremili humanitarnu pomoć za razna društva u Zadarskoj županiji.
Svečana večera organizirana je u pansionu Rušev prilikom koje su im uručena priznanja i prigodni pokloni .