Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Džomba vlasnik superluksuznog jedanaestmetarskog broda

Autor:

25.10.2008. 22:00
Džomba vlasnik superluksuznog jedanaestmetarskog broda

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Slavni hrvatski rukometaš Mirza Džomba preuzeo je superluksuzni jedanaestmetarski motorni brod Elan 35 Power na Biograd Boat Showu. Radi se o plovilu vrijednom oko 200.000 eura koji ima kabinu, pet ležajeva, kuhinju, pokreću ga dva motora ukupne snage 520 KS i koji je proizveden u Elanovom pogonu u Obrovcu.
– Brod plaćam skupa s dva prijatelja. Nismo mogli kupiti svatko svoj broda pa smo udružili snage. Krenuli smo prvo s idejom polovnog broda, a na kraju je ispao Elan. Svidio mi se dizajn, ima puno mjesta, održavanje nije skupo, rekao je Džomba nakon što je u biogradskoj marini Kornati razgledao svoj Elan 35 Power.
Džombi je novi brod predao direktor Elanovog pogona u Obrovcu Niko Ožbolt. Već idućeg ljeta ponosni vlasnik njime će započeti istraživati srednji Jadran, posebno kornatsko otočje, a nakon toga je na redu plovidba po dubrovačkom akvatoriju.
Jubilarni 10. Biograd boat Show tijekom vikenda je bio prava atrakcija. Očigledno je kako je proširenje sajma na zapadni dio marine Kornati i time njegovo povezivanje s gradskom rivom bio pun pogodak organizatora kojim su tako u još većem broju privukli Biograđane. Dodajmo kako na ovogodišnjem sajmu sudjeluje oko 170 izlagača koji su izložili više od 250 plovila od malih brodića do luksuznih jahti.