Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Međunarodni mediteranski simpozij u Zadru

25.10.2010. 22:00
Međunarodni mediteranski simpozij u Zadru


11. međunarodni mediteranski simpozij održat će se u Zadru od 27. do 29. listopada. Organizator simpozija je Sveučilište u Zadru, odjel za poljodjelstvo i akvakulturu Sredozemlja. U organiziranju simpozija sudjeluju i međunarodna udruženja EAAP, ICAMAS i FAO.
Međusobni utjecaj stočarstva i okoliša na Sredozemlju naziv je međunarodnog simpozija koji uključuje četiri sekcije: interakcija životinja i mediteranskog okoliša, utjecaj čovjekovih aktivnosti na mediteranski okoliš i sustav stočarske proizvodnje, održiva stočarska proizvodnja u mediteranskim ekosustavima, i akvakultura; interakcija životinja s vodenim okolišem. Sekcija „akvakultura” prvi put se pojavljuje na ovim simpozijima, a u čemu zadarsko područje ima dugu tradiciju. Na simpoziju će sudjelovati preko 200 sudionika, iz gotovo svih mediteranskih država. Predavanja će održati eminentni predavači iz SAD-a, Francuske, Španjolske, Velike Britanije i Izraela. Organizatori su pored predavačkog dijela program obogatili i stručnim izletima na otok Pag te u nacionalni park Kornati.
Pokrovitelji simpozija su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, supokrovitelji su: Zadarska županija, Grad Zadar te Splitsko-dalmatinska županija.