Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nagrađen novi sirni namaz s tartufom Paške sirane

26.10.2021. 11:08


Paška sirana ovjenčala se još jednom lijepom nagradom. Riječ je o medalji za sirni namaz Tartuf koji je dobila na International Cheese Awardsu u Engleskoj.
– Ovo je veliko priznanje za nas budući da se radi o jednom novitetu u paškom sirarstvu – proizvodnji sirnih namaza kojima se prije nikada nismo bavili. Mi smo specijalizirani za proizvodnju tvrdih i polutvrdih sireva, kao i ostale sirane na otoku Pagu. Sirni namazi su nešto novo i posebno nas veseli što su ih kupci prepoznali. Upravo zato, medalja s International Cheese Awardsa je jedan snažan vjetar u leđa i motivacija da budemo još bolji, ali i potvrda da radimo dobar posao, rekla je Martina Pernar Škunca, voditeljica marketinga u Paškoj sirani.
Kako je dodala Pernar Škunca, u nabavku stroja za proizvodnju sirnih namaza upustili su se u ovim izazovnim vremenima.
– Zaista smo dugo razvijali ovaj proizvod, ali ova medalja potvrđuje da je vrijedilo truda i da smo napravili odličan proizvod. Za sad imamo dvije vrste namaza – sirni namaz Classic i sirni namaz Tartuf. Sirni namaz Classic radi se od miješanog – ovčjeg i kravljeg mlijeka, dok je sirni namaz Tartuf, kako mu se i samo ime kaže – s tartufima. U planu je i da proširimo ovu proizvodnu liniju s novim okusima i dodacima. Medalja s International Cheese Awardsa je i najljepši poklon za naš 75. jubilej koji slavimo ove godine, rekla je Pernar Škunca.