Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Suvremeno društvo i ekonomski razvoj

Autor: Jelica Farkaš

25.11.2009. 23:00
Suvremeno društvo i ekonomski razvoj


Uvodno predavanje pod naslovom “Suvremeno društvo, ekonomski razvoj i ljudski potencijali” održao je profesor dr. Zlatko Jadrešić, dugogodišnji profesor Filozofskog fakulteta u Zadru, koji će biti predavač i u ovoj visokoj školi u Biogradu
Prigodnim uvodnim predavanjem obilježen je početak nove akademske godine na Visokoj školi za poslovanje i upravljanje s pravom javnosti “Baltazar Adam Krčelić” iz Zaprešića, dislociranog studija u Biogradu na Moru. Na samom startu okupili su se studenti prve godine te profesori predavači na čelu s dekanom prof. dr. sc. Nikolom Skledarom, kao i predstavnici grada Biograda na čelu s gradonačelnikom Ivanom Knezom.
Uvodno predavanje pod naslovom “Suvremeno društvo, ekonomski razvoj i ljudski potencijali” održao je profesor dr. Zlatko Jadrešić, dugogodišnji profesor Filozofskog fakulteta u Zadru, koji će biti predavač i u ovoj visokoj školi u Biogradu. Druga generacija studenata ove škole u Biogradu upisala je na prvu godinu studija 35 studenata iz grada te susjednih mjesta, što je, kako se čulo, zadovoljavajući broj.
Jednako su zadovoljavajući i rezultati koje su postigli prošlogodišnji studenti od kojih je preko 80% upisalo drugu godinu. Zanimanje za upis u ovaj trogodišnji studij, nakon čijeg se završetka stječe zvanje stručni prvostupnik ekonomije, utoliko je veće što nudi i mogućnost daljnjeg školovanja na specijalističkim i diplomskim studijima.
Nakon obraćanja dekana škole dr. Skledara i uvodnog predavanja dr. Jadrešića, ravnatelj biogradske srednje škole Božo Došen, u kojoj se održava i fakultativna nastava, pozvao je sve sudionike ovog prvog sata, studente, uzvanike i profesore na prigodni domjenak.
Naime, kako biogradska srednja škola u sklopu ugostiteljske struke obrazuje profile kuhar i konobar, oni su za ovu prigodu pripremili veliki izbor jela. Blagoslov je dao biogradski župnik don Zdenko Milić.