Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadarskoj županiji treće mjesto

Autor: Joško Gatara

25.11.2009. 23:00
Zadarskoj županiji treće mjesto

Foto: Joško GATARA



U reprezentaciji Zadarske županije bili su članovi zadarskih ribolovnih društava Zubatac i Donat, biogradske Podlanice i paške Orade
U studenome završavaju posljednja ribolovna natjecanja, kojih je ove godine bilo mnogo. Počevši od klupskih, županijskih, međužupanijskih, državnih i europskih i svjetskih prvenstava završilo se s posljednjim ogledom najboljih sportskih ribolovaca reprezentacija jadranskih županija u Kupu Hrvatske, petnaestom po redu.
Natjecalo se u disciplinama lova s obale za juniore U-16, mlađe seniore U-21, seniore i seniorke, u lovu štapom iz broda za mlađe seniore U-21 i seniore te u podvodnom ribolovu. U svakoj disciplini po tri ribolovca natjecala su se pet sati. Organizator 15. Kupa Hrvatske bio je Hrvatski savez za športski ribolov na moru, a natjecanje se održalo u akvatoriju Lovrana.
Nastupilo je šest jadranskih županija, koje su se natjecale u svim disciplinama, a u pojedinim disciplinama natjecali su se i predstavnici Zagrebačke županije.
U reprezentaciji Zadarske županije bili su članovi zadarskih ribolovnih društava Zubatac i Donat, biogradske Podlanice i paške Orade, ukupno 21 natjecatelj. Poslije pet sati ribolova Zadarska županijska ribolovna reprezentacija morala se zadovoljiti trećim mjestom i brončanim odličjem. S istim brojem bodova Istarska županija plasirala se na drugo mjesto, zahvaljujući većem broju osvojenih prvih mjesta. Zadranima je nedostajao samo jedan plasmanski bod za srebrnu medalju. I dok je lov s kraja pokazao velike mogućnosti zadarskih predstavnika, lov iz broda za mlađe seniore i seniore nije bio pod sretnom zvijezdom. Njihovi bodovi nedostajali su za najviša odličja. Najuspješnija je bila Primorsko-goranska županija, koja je ostvarila tri prva mjesta, ali i u ostalim disciplinama ostvarili su vrlo dobar plasman, što im je donijelo sveukupnu pobjedu.
Za Zadarsku županiju nastupili su gotovo svi najbolji ribolovci, no pored vještine bilo je potrebno i malo sreće, pogotovo kada se radi o seniorskom sastavu u lovu štapom s obale, koji su činili Marko Sikirić, Mladen Bajlo i Dubravko Pejdo, sve majstor do majstora. Sikirić je uspio ostvariti prvo mjesto u ukupnom poretku, ali slabiji plasman Bajla i Pejde donio je ukupan plasman na drugo mjesto. Slično se događalo i u lovu štapom iz broda za seniore, gdje im je za malo izmaknulo prvo mjesto. I dok su Fahir Muslić i David Bajlo plasmanom na treće i četvrto mjesto bili blizu ukupnog prvog mjesta i zlatnog odličja, treći član Slavko Štrkalj zauzeo je tek 17. mjesto pa su se kao momčad morali zadovoljiti drugim mjestom i srebrnom medaljom. Najbolje su se snašli mlađi seniori, Šime Bobić (Podlanica), Filip Bukša (Orada) i Nino Jukić (Zubatac), koji su neprikosnoveno osvojili zlatnu medalju.
 


Rezultati


U-16 obala: 1. Istarska 8, 2. Zadarska (Ivan Gospić, Jere Brzić, Rino Lučić) 22, 3. Primorsko-goranska 24, 4. Splitsko-dalmatinska 30, 5. Šibensko-kninska 36, 6. Dubrovačko-neretvanska 51.
U-21 obala: 1. Zadarska (Šime Bobić, Filip Bukša, Nino Jukić), 2. Istarska 13, 3. Primorsko-goranska 24, 4. Splitsko-dalmatinska 35, 5. Šibensko-kninska 40, 6. Dubrovačko-neretvanska 51.
Seniori obala: 1. Istarska 16, 2. Zadarska (Marko Sikirić, Mladen Bajlo, Dubravko Pejdo) 18, 3. Primorsko-goranska 23, 4. Splitsko-dalmatinska 28, 5. Šibensko-kninska 37, 6. Zagrebačka 49, 7. Dubrovačko-neretvanska 59.
Seniorke obala: 1. Primorsko-goranska 8, 2. Splitsko-dalmatinska 13, 3. Zadarska (Ardena Bajlo, Jelena Marjanović, Gordana Sikirić) 30, 4. Istarska 36, 5. Šibensko-kninska 42, 6. Dubrovačko neretvanska 42.
U-21 štap brod: 1. Istarska 16, 2. Primorsko-goranska 16, 3. Šibensko-kninska 18, 4. Zadarska (Bogdanić, Štampalija, Jakopac) 31, 5. Splitsko-dalmatinska 39
Seniori štap brod: 1. Primorsko goranska 19, 2. Zadarska (Fahir Muslić, David Bajlo, Slavko Štrkalj) 24, 3. Istarska 28, 4. Dubrovačko-neretvanska 38, 5. Splitsko-dalmatinska 40, 6. Šibensko-kninska 40, 7. Zagrebačka 42.
Podvodni ribolov: 1. Primorsko-goranska, 2. Splitsko-dalmatinska, 3. Zagrebačka, 4. Dubrovačko-neretvanska, 5. Zadarska, 6. Šibensko-kninska, 7. Istarska.