Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Župan Zrilić oslikao čestitke Zadarske županije

25.11.2013. 23:00
Župan Zrilić oslikao čestitke Zadarske županije


– Nismo puno uštedjeli, ali smo htjeli da ove godine budu drugačije, originalnije, zato ih nismo kupili u Caritasu gdje su ove godine iste kao lani, pojašnjava župan


Ako vam ove godine Božić i Novu godinu čestita Zadarska županija, znajte da je čestitku u vašoj ruci oslikao nitko drugi nego zadarski župan Stipe Zrilić!
Spremne za slanje
Tri čestitke oslikao je naš župan, jednu u akrilnoj tehnici, a za dvije je koristio pastele, s motivima zime i Svete obitelji. Tri oslikane čestitke potom su umnožene u 700 primjeraka i spremne su za slanje.
– Svake godine kupujemo čestitke u Caritasu, ali smo primijetili kako su svake godine iste. Pitali smo se što ćemo ove godine, pa sam ja rekao da ću ja oslikati čestitke i evo tu su, govori župan dok nam ponosno pokazuje svoje uratke. Župan Zrilić je inače imao već nekoliko samostalnih izložbi, sudjelovao u akcijama likovnih umjetnika.
Za izradu ovakvih čestitki glavni motiv ipak nije bio ušteda u županijskom proračunu, budući da je samo umnožavanje čestitki koštalo 2.400 kuna, a da su ih kupili kao i svake godine u Caritasu, cijena bi bila nešto malo veća, a i cilj bi bio malo humaniji, no župan ima svoje razloge.
Besplatno slikao
– Nismo puno uštedjeli, ali smo htjeli da ove godine budu drugačije, originalnije, pojašnjava župan.
Zadarska županija ovim je činom napravila novost jer nije poznato ima li još ovako nadahnutih župana po Hrvatskoj. On je, jasno, sve to uradio besplatno, nešto je sitno uštedjela Županija, a Caritasu eto pouka da malo promijeni svoje čestitke. O prihodima Caritasa ili Unicefa od tih čestitiki sada nećemo.
Tko zna, možda nas dogodine župan Zrilić iznenadi i nekim 12-listnim kalendarom, za motive još nije siguran, ali ništa nije isključeno, kaže.