Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA Škrljevo na pogon Jelenkovića šokiralo Puntamičane

26.11.2020. 08:44


Nakon što su dva dana ranije košarkaši Diadore ispali od Vrijednosnica Osijek u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića, ista sudbina je sinoć »dočekala« i Puntamičane. Dok je poraz Diadore ipak bio očekivan, Škrljevo nije trebao biti protivnik koji će izbaciti ove sezone jako dobru Sonik-Puntamiku u »Krešinom« kupu. No, baš je jedan Zadranin imao ključnu ulogu u tome. Naime, Toni Jelenković je ušao s klupe za Škrljevo, ali povukao je svoju momčad. Zabio 14 koševa, no uz to je imao devet asistencija, šest skokova i četiri osvojene lopte te je potpuno iskontrolirao napade svoje momčadi i bio konstantna prijetnja Soniku. Zadarski sastav je osigurao jako dobru prvu dionicu, no nakon toga su Puntamičani gotovo pa nestali. Do poluvremena Škrljevo je stiglo do egala, a od početka treće četvrtine krenulo dominirati utakmicom te u konačnici ostvarilo vrijednu pobjedu.
Dobro su Puntamičani otvorili dvoboj. Igrali su mnogo bolju obranu nego nekoliko dana ranije protiv Vrijednosnica Osijek u dvoboju HT Premijer lige i prvoj dionici ostavili goste iz Rijeke na samo deset koševa. Mora se priznati da košarkaši Škrljeva nisu bili Bog zna kako »nabrijani« na početku dvoboja. Izgubili su nekoliko lopti, promašivali otvorene šuteve, lopta im je išla sporo i to je bilo dovoljno da momčad Hrvoje Vlašića ostvari solidnu prednost već nakon uvodnog dijela utakmice.


Prva serija gostiju
No, dvije minute igre u drugoj dionici bilo je potrebno gostima da serijom 7:0 stignu na 18:17. Dobro je u tim trenucima odigrao Zadranin Jelenković koji je s četiri koša i nekoliko asistencija razbudio riječki sastav. I egal je ostao do kraja poluvremena. Mora se priznati da kvaliteta košarke u tim trenucima i nije bila na Bog zna koliko velikoj razini. Obje momčadi gubile su velik broj lopti, ispadale u obrani, a opet s druge strane, niti jedan sastav nije u niti jednom trenutku povezao nekoliko dobrih reakcija da se odlijepi. Završilo je 35:35.
Gosti su mnogo bolje krenuli u nastavak utakmice, a ponovno je Jelenković bio u glavnoj ulozi. Ukrao je jednu loptu, podijelio dvije asistencije i pogodio tricu i strateg Puntamičana nakon tri minute igre u nastavku, pri rezultatu 37:44, bio je primoran pozvati minutu odmora i razbuditi svoje igrače, koji jednostavno nisu bili na dovoljno visokoj razini kao što su bili u proteklim utakmicama. Nije pomoglo. Sonik je i dalje izgledao potpuno konfuzno, dok su gosti nastavili igrati jako dobro i nakon serije 15:0 Vlašić je pozvao još jednu minuti odmora. Ovaj puta je na semaforu stajalo 37:50. Vlašić je probao sve. Niz rotacija, zaradio je i tehničku pogrešku. Jednostavno trebalo je na bilo koji način vratiti zadarske igrače »u igru«.


Kraj
Serija je stala nakon 18:0. Pogodio je Daniel Zovko dva puta za redom i Sonik je smanjio na 41:53 u 27. minuti. Povukao je tada Jakov Vladović. Pogodio je koš i dodatno bacanje i udijelio dvije asistencije i Sonik je stigao na -10 (44:54). Ali Zadrani nisu dugo zadržali takvu razinu igre. Izgubili su dvije lopte u napadu, dva puta loše reagirali kada su postavili zonski presing, a Škrljevo je to odmah kaznilo i do kraja treće dionice otišlo na velikih +17 (45:62). Otišlo je odmah i na -20, ali je Petani povezao pet slobodnih bacanja, a Zovko polaganje i nakon samo 90 sekundi igre Sonik je stigao do znatno boljih 62:65, a i činjenica je Škrljevo odmah ušlo u bonus, dalo je Zadranima kakvu-takvu nadu. Ali opet su Riječani odlično reagirali na mini-seriju Sonika i vratili u iduće dvije minute na 19 razlike.
Igralo se »na refule« pa je bio Sonikov red na seriju, ovaj puta od 7:0 pa je na semaforu stajalo 61:73, ali vrijeme je teklo »prebrzo« za zadarske košarkaše. Škrljevo je lako u konačnici potpuno zasluženo slavilo i plasiralo se među osam najboljih momčadi u Kupu Krešimira Ćosića.
Tomislav Cvitković je zabio 16, a Vladović dodao 15 za Sonik-Puntamiku. Osim Jelenkovića, kod Škrljeva valja istaknuti Juru Gunjinu koji je utakmicu završio s 21 košem, dok je Josip Barnjak dodao 19.
 




S. PUNTAMIKA 66
ŠKRLJEVO 83


(18:10, 17:25, 10:27, 21:21)
ZADAR – Dvorana Jazine. Gledatelja 12. Suci: Josip Radojković, Josip Jurčević, Dino Vukušić.
SONIK-PUNTAMIKA: Runjić 7, Cvitković 16, Vručinić 9, Zovko 7, Petani 9, Vladović 15, Palčić, Rašić 3, Zelanto, Keserović, Pavin, Manojlović. Trener: Hrvoje Vlašić.
ŠKRLJEVO: Arslanagić 1, Gunjina 21, Rajčić 8, Vrgoč 2, Cvitković, Bosnakis, Jelenković 14, Vucić, Barnjak 19, Roberson 6, Boban 12, Bjelanović. Trener: Damir Rajković.