Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nastavak radova u proljeće

Autor: Jelica Farkaš

26.01.2009. 23:00
Nastavak radova u proljeće


Nakon što otkupimo parcelu, ustupit ćemo je Hrvatskoj elektroprivredi i to kako bi se obavilo izmještanje trafostanice, a time i omogućili daljnji radovi na Jadranskoj cesti, navodi biogradski gradonačelnik Knez


Sve je dogovoreno i nema nikakvih nejasnoća niti problema. Parcelu površine 54 četvorna metra, u vlasništvu Specijalne bolnice za ortopediju, kupit će Grad Biograd na Moru, kazao je gradonačelnik Ivan Knez pojasnivši da se Grad na ovaj korak odlučio kako bi se ubrzao proces uređenja, odnosno rekonstrukcije Jadranske ulice, čemu je prepreka postojeća trafostanica u toj ulici.
– Nakon što otkupimo parcelu, ustupit ćemo je Hrvatskoj elektroprivredi i to kako bi se obavilo izmještanje trafostanice, a time i omogućili daljnji radovi na Jadranskoj cesti, navodi Knez.
U međuvremenu je i Županijsko poglavarstvo dalo suglasnost Upravnom vijeću Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu za prodaju spomenutog zemljišta te je dogovoreno da će Grad Biograd za navedenu parcelu platiti 450 kuna po četvornom metru, odnosno oko 25.000 kuna ukupno.
– Cilj nam je što prije nastaviti radove na tom dijelu. Tim više što je dosad već riješena kanalizacija i telekomunikacije, a slijedi i rješavanje zbrinjavanja oborinskih voda. Sporna trafostanica u nadležnosti HEP-a nalazi se nasred ulice. Kako to kod njih ide poprilično sporo, Grad je odlučio ubrzati postupak. Jedina mogućnost bila je otkupiti zemljište od bolnice i dodijeliti ga Hrvatskoj elektroprivredi, kako bi se što prije obavilo izmještanje objekta na za to predviđen prostor, kazuje Ivan Knez.
Nakon što je obavljena službena procjena površine i cijene parcele dogovorena je i cijena, vrijeme i način plaćanja između dvije strane, odnosno Specijalne bolnice za ortopediju i Grada Biograda.
Radovi na Jadranskoj cesti nastavit će se, doznajemo, još ovoga proljeća. No, hoće li biti i dovršeni do ljeta, odnosno početka turističke sezone, još se ne može sa sigurnošću kazati.