Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nakon odustanka Lovrin otvoreno mjesto za novog lidera

26.01.2012. 23:00
Nakon odustanka Lovrin otvoreno mjesto za novog lidera


Unutarstranački izbori u temeljnim, općinskim i gradskim odborima HDZ-a u Zadarskoj županiji započet će 11. veljače i trajat će do 14. travnja. Skupština Županijskog odbora održat će se između 15. travnja i 5. svibnja, odlučit ćemo idućeg tjedna na sjednici ŽO-a, rekao je jučer predsjednik županijskog HDZ-a Božidar Kalmeta. Opći izborni Sabor održat će se 20. svibnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.
Izbori zadarskog HDZ-a održat će se u čak 160 temeljnih ogranaka, od čega 28 temeljnih ogranaka HDZ-a u Gradu Zadru, te u 28 općinskih i šest gradskih odbora HDZ-a.
– Zasad je jedino Ana Lovrin, predsjednica Gradskog odbora HDZ-a Zadar, najavila kako se neće kandidirati za treći mandat. Na izborima se nećemo miješati u odluke naših ogranaka i lokalnih odbora. Štoviše, mnogi članovi na ovih izborima dobit će prigodu da se angažiraju na nekom od vodećih mjesta, najavio je šef županijskog HDZ-a.
Izbori u HDZ -u stoga su i prvi korak u selekciji potencijalnih HDZ -ovih kandidata za predstojeće lokalne izbore u svibnju 2013.
– Danas svi s ponosom govore: “Ja sam iz Zadra, ja sam iz Zadarske županije!” Naši studenti, naši ljudi diljem Hrvatske i svijeta odaju priznanje koliko se toga napravilo sve u svrhu što boljeg života svakog čovjeka. To je i smisao i cilj politike, i to je ono za što se ja zalažem i kako ja shvaćam politiku. To je ono što je do sada vodilo mene, a vodit će i moje prijatelje i političke suradnike iz stranke i dalje kad je u pitanju razvoj Zadra i Zadarske županije, zaključio je Kalmeta.