Većina odjela Zadarske županije mogla bi preseliti do kraja ove godine

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Ministarstvo državne imovine prepustilo im tri zgrade na Voštarnici
Preseljenje županijskih službi na novu lokaciju ide prema planu. Nadam se da će u tekućoj godini većina naših ustanova i odjela već preseliti na novu lokaciju. To radimo prvenstveno zbog naših građana, da im maksimalno olakšamo dostupnost i da potpunu uslugu mogu dobiti na jednom mjestu, kazao je župan Longin
Vedran SITNICA
U zgradu bivše Hitne medicinske pomoći preselili su se agencija AGRRA i uprava Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije

Znate li gdje se nalazi Zavod za prostorno planiranje Zadarske županije? A znate li možda gdje se nalaze Županijska lučka uprava i Županijska uprava za ceste? Ili primjerice gdje su uredi razvojnih agencija Zadra Nova i AGRRA, prostorije županijskih odjela za legalizaciju i izdavanje građevinskih dozvole, ureda za hrvatske branitelje…? Ako ne znate, to bi se uskoro moglo promijeniti. Naime, prema najavi župana Božidara Longina sve će županijske agencije i ustanove uskoro biti na jednom mjestu, u zgradama nekadašnje vojarne Stjepana Radića. Za tu je namjenu Zadarska županija dobila tri zgrade od Ministarstva državne imovine, uz postojeću zgradu nekadašnjeg Ureda državne uprave koji je prošlogodišnjom reformom ionako pripojen Županiji.

- Preseljenje županijskih službi na novu lokaciju ide prema planu. To radimo prvenstveno zbog naših građana, da im maksimalno olakšamo dostupnost i da potpunu uslugu mogu dobiti na jednom mjestu. Cilj je da budemo maksimalno operativni, otvoreni i transparentni. Županija je ozbiljna institucija koja treba funkcionirati kao jedna velika tvrtka i biti na usluzi našim stanovnicima, ističe župan i dodaje da je na novoj lokaciji predviđeno 200 parkirnih mjesta za djelatnike županije, ali i 30 mjesta za građane koji dolaze u županijske urede. Za sve njih predviđen je velika prijamna šalter sala u kojoj će dobiti svu potrebnu uslugu.

- Nadam se da će u tekućoj godini većina naših ustanova i odjela već preseliti na novu lokaciju, a usporedno s tim izradili smo i projektnu dokumentaciju za energetsku obnovu tih zgrada. Kroz novu financijsku omotnicu Europske unije moći će se prijaviti energetska obnova javnih zgrada, tako da ćemo biti spremni čim javni poziv bude objavljen, najavljuje Longin koji često ističe da će upravo preseljenje na novu lokaciju donijeti uštede za županiju i sve njezine ustanove.
– Trenutačno za najam prostora županijskih ureda i ustanova godišnje izdvajamo oko dva milijuna kuna. Sav novac koji uštedimo uložit ćemo u neke druge aktivnosti i razvojne projekte. Već smo do sada preseljenjem nekoliko ustanova uštedjeli oko 800 tisuća kuna godišnje, što je značajan iznos, tvrdi Longin.
Što će biti sa zgradom Doma Zadarske županije na rivi?

– Vlasnik zgrade je Republika Hrvatska i resorno ministarstvo će odlučiti što će biti s njom. To je zgrada pod zaštitom konzervatora u koju je potrebno uložiti značajan novac. Mi ćemo iseliti iz nje nakon što naši novi uredi budu potpuno spremni i to je sve što mogu kazati na tu temu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)