Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

HT PREMIJER LIGA Vlašić: Kontrola ritma će biti najvažnija

27.02.2021. 09:05


Košarkaši Sonik Puntamike iskoristili su dvotjednu reprezentativnu pauzu za vidanje stečenih rana i skupljanje snage za novi boj. Domaće pobjede protiv Alkara i Šibenke vratile su zeleni brod na siguran kurs prema doigravanju, a sljedeći izazov na toj plovidbi bit će osječke Vrijednosnice koje posljednjih devet utakmica ne znaju za pobjedu. Na prvi pogled lagan zadatak, no gostovanje u gradu na Dravi krije brojne zamke.


VROS ima kvalitetu
– U dobrom smo ritmu te u njemu želimo i ostati te produžiti pobjednički niz, no svjesni smo da nas ne očekuje nimalo lagan posao. Bez obzira na to što Vrijednosnice nisu u pozitivnoj seriji i bez obzira na sve probleme s kojima se bore u posljednjem razdoblju, činjenica je da se radi o momčadi koja je i s najjačim suparnicima igrala na jednu ili dvije lopte, pokazavši da ima kvalitetu. Ne smijemo ih niti na trenutak podcijeniti te moramo maksimalno koncentrirano i motivirano ući u susret. Na treninzima vlada jako dobra radna atmosfera i nadam se da ćemo to uspjeti oploditi s nova dva boda – kazao je u najavi današnjeg dvoboja trener Sonika Hrvoje Vlašić.


Bez srljanja po pobjedu
Prvi ovosezonski okršaj današnjih suparnika igran je krajem studenoga, a Puntamičani su do pobjede došli tek u samoj završnici susreta. Semafor je 40 sekundi prije kraja pokazivao samo plus jedan za zadarski sastav (93:92), no mirna ruka Tomislava Cvitkovića i spretno polaganje Zovka zadržali su bodove u Jazinama. U međuvremenu su Slavonci ostali bez dvojice ponajboljih igrača – Antonija Jordana koji je Gradski vrt zamijenio Krešinim domom i Dylana Fryea, ali momčad je pojačao mladi Zadranin Šime Lisica koji je u prošle dvije utakmice pokazao da će biti veliko pojačanje momčadi Stipe Šarlije.
– Vrijednosnice imaju kvalitetne igrače i pod obručima i u vanjskoj liniji, što potvrđuje i činjenica da zabijaju devedesetak poena po susretu. Ne smijemo ući u njihov ritam, već pokušati nametnuti svoj stil igre. Naglasak trebamo staviti na obranu i postaviti tempo u kojem se mi bolje snalazimo. Kontrola ritma će biti najvažnija. Iz unutarnje linije prijete Kujundžić i Paić, a sada je došao i Lisica koji ima poene u rukama. Riječ je o mladiću koji svaku večer može zabiti dvadesetak koševa te ćemo morati biti koncentrirani od prve do posljednje minute želimo li izvući pozitivan rezultat – rekao je Vlašić koji danas ponovno neće moći računati na Marina Vručinića, no dobra je vijest da se u sastav vraća oporavljeni Teo Petani koji će donijeti dodatno iskustvo zadarskoj momčadi. Utakmica se igra u dvorani Gradski vrt s početkom u 17 sati.




Palčić dolazi na dan utakmice
Puntamičani su prema Slavoniji krenuli još jučer ujutro kako bi odradili večernji trening u Gradskom vrtu i dodatno se odmorili pred važnu utakmicu. Osim Vručinića, na put nije pošao ni Dino Palčić koji je imao smrtni slučaj u obitelji, no svim osobnim nedaćama unatoč kapetan Sonika bi se trebao priključiti momčadi na dan utakmice.
– Dino je izrazio želju da u Osijek dođe svojim automobilom. Postupio je zaista kapetanski te će nam se priključiti danas neposredno prije susreta – kazao je Vlašić.