Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Australce zanima ulaganje u turizam i energiju

Autor: Anamarija Bilan

26.03.2013. 23:00
Australce zanima ulaganje u turizam i energiju

Foto: Marin GOSPIĆ



Postoji daljnja mogućnost rasta ulaganja u turizam, energiju i poslovne zone, a koja će se dodatno povećati ulaskom Hrvatske u EU, rekla je Susan Cox, veleposlanica Australije u Hrvatskoj


Danas sam vidjela mnogo poslovnih prilika za suradnju između Australije i Hrvatske. Već ima investicija iz Australije. Postoji daljnja mogućnost rasta ulaganja u turizam, energiju i poslovne zone, a koja će se dodatno povećati ulaskom Hrvatske u EU. Ostvarili smo produktivne veze i s rektorom Sveučilišta gdje već imamo suradnju australskih i Zadarskog sveučilišta i nadamo se daljnjem rastu suradnje, rekla je veleposlanica Australije u Republici Hrvatskoj Susan Cox u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji u povodu kojeg se sastala sa županom Stipom Zrilićem, gradonačelnikom Zadra Zvonimirom Vrančićem i rektorom Sveučilišta u Zadru Antom Uglešićem istaknuvši da joj je drago što je posjetila Županiju gdje je imala produktivan sastanak sa svim predstavnicima.
Stipe Zrilić je rekao da su održali radni sastanak gdje su u temeljnim crtama upoznali veleposlanicu sa Zadarskom županijom i gradom te su razgovarali o povezanosti dviju zemalja, jer i tamo žive ljudi iz Hrvatske. Dodao je da su je upoznali s mogućnostima investiranja na području Zadarske županije.