Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Stanić Halapija zamijenila Anića u Skupštini TZ grada Zadra

27.03.2019. 10:10
Stanić Halapija  zamijenila Anića  u Skupštini TZ  grada Zadra


Turistička zajednica grada Zadra na svojoj je 3. sjednici  Skupštine jučer izabrala,   na temelju službenog dopisa tvrke Intermod  d.o.o., umjesto, Hrvoje Anića, dosadašnjeg predstavnika  te tvrtke,  Danijela Stanić Halapija za novog člana Skupštine TZ grada Zadra. S obzirom  kako je gospodin Anić ujedno obnašao i funkciju člana Turističkog vijeća  TZ grada Zadra, jednoglasnom odlukom izabran je gospodin Hrvoje Šestan, predstavnik tvrtke Hoteli Zadar d.o.o., za novog člana ovog vijeća.
Na sjednici  kojom je predsjedao predsjednik TZ grada Zadra,  Branko  Dukić, bilo je nazočno 16 ukupno 21 članova Skupštine TZG Zadra. Članovi Skupštine jednoglasno su usvojili Izvješće o radu Turističkog vijeća  za 2018. godinu, Izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru te  Izvješće o izvršenju Programa rada s financijskim izvješćem za 2018. godinu.
 Iz izglasane dokumentacije za 2018. godinu proizlazi da su ukupni  prihodi ostvareni u iznosu od 15.177.195,03 kuna, unutar kojih su vrijednosno najznačajniji prihodi od boravišne pristojbe, a zatim prihodi od  turističke članarine. Ostali prihodi odnose se na prihode iz proračuna  Grada, prihode od drugih aktivnosti, ostale nespomenute prihode te  prenesene prihode iz prethodne godine.
Ukupni rashodi ostvareni su u iznosu od 13.735.117,87 kuna, unutar  kojih najznačajniji udjel zauzimaju rashodi dizajna vrijednosti, koji se  odnose na kulturno-zabavne manifestacije i uređenje turističkog mjesta  te komunikaciju vrijednosti u kojoj su najznačajnije aktivnosti vezane uz  oglašavanje na stranim emitivnim tržištima, potpora strateškim projektima i udruženo oglašavanje. Ostatak sredstava utrošen je na distribuciju  i prodaju vrijednosti, interni marketing, marketinšku infrastrukturu,  transfer boravišne pristojbe Gradu, administrativne rashode te ostale rashode.