Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Ena u srpnju odlazi na operaciju noge

27.03.2021. 08:45


Ena Škoda dobila je prije dva dana pozitivnu vijest koju su ona i njeni roditelji željno iščekivali. Iz švicarske bolnice St. Gallen gdje su bili prije gotovo dva mjeseca na konzultacijama s liječnicima oko daljnjih poteza u vezi liječenja lijeve noge koja je 7, 5 centimetara kraća od desne. Naime, mala Ena u srpnju odlazi na dugoočekivanu operaciju u Švicarsku.
– Javili su nam se iz bolnice St. Gallen u kojoj su zakazali Eni termin operacije noge. Naime bez obzira na tumor, ortoped je odlučio kroz kratko vrijeme operirati Eni nogu i operacija je zakazana za 13. srpnja. Ena će u bolnici boraviti dvanaest dana, a doktori će joj namjestiti vanjski fiksator koji će morati nositi godinu dana i koji će joj istezati nogu. Nakon tih godinu dana, doktori će sa sigurnošću moći reći je li operacija bila uspješna, rekla je Enina mama, Ivana Škoda koja je nadodala da je operacija jako komplicirana, ali za Enu će se brinuti specijalizirani tim liječnika koji je dogovorio cijeli postupak.
No, Ena će i prije operacije morati proći dodatne privatne preglede i pretrage, a HZZO pokriva samo troškove operacije i liječenja u bolnici, kako saznajemo od Enine mame, što ih dovodi u još težu financijsku situaciju.
– HZZO je donio odluku kako će pokriti troškove operacije i liječenja u bolnici. Prije operacije Ena mora obaviti još i nekoliko privatnih pregleda među kojima su i MR mozga. A situaciju dodatno kompliciraju i česti testovi na koronavisus koje moramo napraviti kako bismo mogli putovati, objašnjavala je Enina majka.
Stoga, ovim putem traži pomoć svih dobrih ljudi koji Eni žele pomoći pri ozdravljenju.
– Kako se već od stalnih odlaženja na privatne preglede, vježbe za kifozu i troškovima putovanja nalazimo u jako teškoj materijalnoj situaciji, molimo sve vas, drage prijatelje, da nam pomognete da što lakše skupimo za troškove koji su pred nama i omogućimo našoj hrabroj lavici što bolji i sretniji nastavak liječenja. Vjerujte, svaka vaša podrška, dijeljenja stranice, kao i uplate na račun nama puno znači jer bez toga Eni ne bismo mogli omogućiti ovoliku borbu i ispunjenje njene želje, a to je da jednog dana prohoda poput ostale djece. Zato vam ogromno hvala od srca, rekla je na kraju Ivana Škoda.
Ena svoje slobodno vrijeme provodi uz ono što najviše voli raditi, a to je crtanje. Ostatak vremena provodi u učenju, praćenju online nastave i odlaženju na privatne vježbe za skuliozu i kifozu.


DONACIJE
Svi koji želite pomoći i dalje u ispunjenje njezine želje, možete to učiniti na broj računa Enine majke:
Ivana Škoda
HPB banka
IBAN: HR8223900013211653263
Donacije iz inozemstva na devizni račun:
Ivana Škoda
HPB banka
IBAN:8223900013211653263
SWIFT/BIC: HPBZHR2X
Donacije za Enu Škoda