Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

HT PREMIJER LIGA Mavra: Moramo im uzvratiti za poraz na Višnjiku

27.03.2021. 09:38


Vikend košarkašima Zadra, kao i mnogi dosad ove sezone, donosi dvostruki program utakmica. Danas s početkom u 17.30 sati momčad Veljka Mršića gost je košarkaša Zaboka u 27. kolu HT Premijer lige dok je nedjelja rezervirana za regionalnu ligu jer u Krešin dom stiže Igokea u sklopu 23. kola. Raspored je to koji nimalo ne mazi Zadrane jer će morati odigrati dvije vrlo bitne utakmice u rasponu od 24 sata, a još moraju i putovati do Zaboka i natrag što će im uvelike otežati plan da se preko Igokee potvrdi teško izborena, ali i vrlo vrijedna pobjeda nad Borcem. No, kako treneri vole kazati da treba ići iz utakmice u utakmicu onda se jedinim logičkim rješenjem ove zavrzlame nameće najprije preskakanje domaćeg konkurenta iz Hrvatskog zagorja koji je jedini ove sezone uspio odnijeti bodove s Višnjika, a potom se okrenuti prema vrlo zahtjevnoj abaligaškoj obvezi kontra jedne od najjačih momčadi lige. Zabok je zaslužio ove sezone epitet krvnika favorita jer su uzeli skalp Splitu i Zadru, u prošlom kolu su promašili tricu za produžetak na Gripama i sigurno će družina Ivana Tomasa htjeti ponovno zagorčati život Zadranima, no još sigurnije je da su na Višnjiku puni dišpeta i željni revanša što je istaknuo i kapetan Dominik Mavra. Zapamtio je dobro kao i njegovi suigrači veliki šok koji su im priuštili Zabočani dan nakon rušenja Partizana u Krešinom domu.
– Najvažnije da smo pobijedili Borac, to nam je puno olakšalo put u ABA ligi. Prva utakmica koja nas čeka ovog vikenda je Zabok i svi smo u svlačionici svjesni što znači ovaj sraz iz perspektive tog poraza kojeg smo doživjeli u Višnjiku. Moramo to imati u glavi i moramo im uzvratiti za taj poraz – pomalo osvetnički je najavio Mavra današnje gostovanje u Zaboku gdje su najveće prijetnje Antonio Črnjević, te bivši stanovnici zadarske svlačionice, Eyassu Worku i Petar Marić. Taj poraz koji su pretrpjeli Mršićevi igrači potvrdio je da se bez pravog ulaska u utakmicu ne može računati na bodove ni protiv manje snažnih sastava, a kamoli kontra abaligaša. Svakako, u teoriju o što bržem, lakšem i efikasnijem rješavanju Zaboka uklapa se i priča o svježini rostera za sutrašnji dvoboj s Igokeom. No, imati i ovce i novce iznimno je teško u situaciji kad se mora unutar 24 sata dvaput na teren, a k tome i u dvije različite dvorane koje su udaljene jedna od druge 300 kilometara.
– Čekaju nas dvije zahtjevne utakmice, prvenstveno zbog rasporeda. U prošlom susretu protiv Zaboka izgubili smo na domaćem terenu i sigurno im želimo vratiti za tu utakmicu. Moramo odigrati dobru utakmicu te biti koncentrirani od prve minute. Moramo odraditi te osnovne stvari u obrani i napadu, idemo to napraviti i ostvariti pobjedu – kratak i jasan je bio Mršić u najavi gostovanja kod Zaboka gdje će njegova momčad tražiti ostanak na samom vrhu prvenstvene ljestvice.


Odgođeno Krka – Split i Cibona – Cedevita O.
Nakon podužeg vremena koronavirus se ponovno umiješao u raspored ABA lige pa su dvije utakmice 23. kola koje se igra ovog vikenda morale biti »stavljene na led«. Krivci su košarkaši Splita i Cedevite Olimpije koji su prijavili zaražene u svojim sastavima što je onda dovelo do odgoda utakmica Krka – Split te Cibona – Cedevita Olimpija. Oba ta susreta su trebala biti zanimljiva Zadranima u kontekstu borbe za ostanak, no viša sila nije dozvolila da uoči nedjeljnog sraza s Igokeom na Višnjiku imaju jasniju sliku, posebno radi ishoda utakmice u Novom Mestu.