Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

TREĆA HNL JUG Ješe: Idemo po pobjedu i uvjeren sam da ćemo je i ostvariti

27.03.2021. 08:05


Momčad Primorca (B) na svom će igralištu Kazimir i Silvestar u sklopu 20. kola Treće HNL jug dočekati Kamen. I to pod ravnanjem novog trenera Krešimira Sunare koji je od jučer preuzeo vođenje momčadi iz kraljevskog grada. Biograjci nisu na najbolji mogući način otvorili proljetni dio sezone. U tri odigrana kola od kojih su dva odradili na svom travnjaku osvojili su sam dva boda. Kod kuće je njihov učinak bio doslovno mršav s obzirom na to da su poraženi od Hrvaca, a protiv OSK-a su osvojili tek bod. Djelomično su se iskupili u prošlom kolu kada su u Parku mladeži odigrali 1:1 sa Splitom koji najavljuje pohod na Drugu HNL. Da je bilo malo više sreće i prisebnosti mogli su Biograjci iz grada podno Marjana donijeti i puni plijen. Međutim, nema puno koristi od gledanja unatrag već se treba koncentrirati na današnju utakmicu u kojoj protiv momčadi iz Ivanbegovine treba osvojiti sva tri boda. I s prvom domaćom pobjedom krenuti uzlaznom putanjom na trećeligaškoj ljestvici.


Blizu pobjede
– Da je bilo malo više sreće i koncentracije mogli smo se iz Splita vratiti i sa sva tri boda – kazivao je jučer kapetan momčadi iz Biograda na Moru Vedran Ješe.
– Bila je to tvrda utakmica u kojoj smo se mi bolje snašli na početku i zabili taj vodeći pogodak. Mogli smo nakon toga zabiti još poneki i praktički utakmicu odvesti u mirne vode. Međutim, to nam nije pošlo za nogom, a Split se u nastavku utakmice pogotkom vratio u igru. Imali smo u 90. minuti odličnu prigodu za pogodak vrijedan tri boda, ali i ta prilika otišla je u nepovrat. Budući da smo igrali u gostima i to protiv momčadi koja najavljuje povratak u Drugu ligu, smatram da ovaj bod i nije loš. Međutim, ostaje mala žal jer smo imali priliku kući odnijeti i sva tri boda. A to bi nam puno značilo nakon lošeg otvaranja proljeća u kojem smo na svom travnjaku u dvije utakmice osvojili tek jedan mršavi bod. Nadajmo se da je ovaj remi u Parku mladeži početak našeg pozitivnog niza i ulaska u formu.
Dogodila se i smjena na klupi, umjesto Lea Šarića koji je dao ostavku, trenersku poziciju preuzeo je Krešimir Sunara.


Igrao sa Sunarom
– Nadam se da ćemo i dolaskom novog trenera Krešimira Sunare dobiti dodatni zalet i motiv u sljedećim utakmicama. Sunaru poznajem još dok je igrao, točnije jednu sezonu smo zajedno proveli u NK Trnju. On je igrao svoju zadnju igračku sezonu, a ja sam praktički bio na početku svoje karijere. I sjećam se da smo tada osvojili Treću ligu. Želim mu svako dobro na klupi Primorca i nadam se da ćemo odlično surađivati i što je najvažnije, ostvariti odlične rezultate.
Kamen danas stiže u Biograd na Moru osokoljen domaćom uvjerljivom pobjedom nad Zagorom.
– Nama tko god dolazio na naš travnjak praktički je svejedno. Mi moramo pobijediti nakon dvije loše domaće partije i ne želimo razmišljati o nikakvom drugačijem scenariju. Kamen ima dobru momčad, ali uostalom takve su sve ekipe u Trećoj HNL jug. Svi smo tu u nekoliko bodova i do kraja prvenstva svaki će bod imati dodatno značenje. Očekujem tvrdu utakmicu u kojoj od prve minute moramo pokazati tko je domaćin i suparniku nikako ne smijemo dati da se razmaše. Jedan rani gol svakako bi nam olakšao posao i usmjerio utakmicu na naš mlin. U svakom slučaju idemo po pobjedu i uvjeren sam da ćemo je i ostvariti – kazao je na kraju razgovora Vedran Ješe.




Treća HNL jug
20. kolo, danas, 15.30 sati: Primorac (B) – Kamen, HV Posedarje – Split, Uskok – Urania, Zmaj (B) – Neretvanac, Vodice – Hrvace, Zagora – Jadran LP, Neretva – Zmaj (M). Sutra, 15.30: Sloga – OSK,