Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadranin imenovan pomoćnim trenerom Dinama

27.03.2021. 14:29


Bivši izbornik hrvatske U-19 reprezentacije Ferdo Milin novi je član stručnog stožera Dinamove prve momčadi, a asistirat će glavnom treneru Damiru Krznaru, koji ga je pozvao da se priključi maksimirskoj struci, objavljeno je na stranici Dinama. Najveći dio svoje igračke karijere Milin je proveo u rodnom Zadru, a kratko je nastupao i u dresu splitskog Hajduka. Rano se posvetio trenerskom pozivu, prvo u Zadru s kojim je potpisao povijesni rezultat i to upravo protiv Dinama na maksimirskom travnjaku. Milin je predvodio zadarsku momčad do velikog preokreta u osmini finala hrvatskog Kupa ujesen 2012. godine. Dinamo je vodio s 2:0 sve do 83. minute nakon čega su gosti izjednačili, a u produžetku dohvatili i pobjedu. Kasnije je bio izbornik hrvatske juniorske reprezentacije, vodio je kadetski i potom juniorski uzrast Ujedinjenih Arapskih Emirata kao i mladu momčad Al Nassra iz Dubaija.
– Krznar i ja u stalnom smo kontaktu već četiri, pet godina, u svakodnevnoj smo komunikaciji, razmjenjujemo mišljenja, ideje… To je naposljetku i dovelo do ove suradnje. Njegov me poziv jako ugodno iznenadio. Za mene je ovo novi izazov, novi korak u karijeri. Dinamo je institucija, a rezultati sve govore. Nije mala stvar raditi u europskom klubu. Iznimna mi je čast biti ovdje – istaknuo je Milin.
U trenerskoj je karijeri prošao puno različitih vaza, od samostalnog vođenja prve momčadi, izbornika mlađih uzrasta u reprezentaciji…
– U početku sam bio asistent u Zadru, zadužen za individualni rad gdje sam godinu i pol dana radio s darovitim igračima. Kasnije sam prihvatio poziv za izbornika U-19 reprezentacije, a iz tadašnjega kadra sad se u Dinamu nalaze Marijan Čabraja, Kristijan Jakić, Luka Ivanušec, Lovro Majer. I moji kolege ovdje, primjerice, znaju što sam još u to vrijeme govorio upravo o Jakićevim kvalitetama. Nakon toga sam preselio u UAE, vodio U-17 momčad i s tom generacijom ostao dvije i pol godine, dakle i u U-19 uzrastu. Zadnjih sam nekoliko mjeseci bio trener u Al Nassru u Dubaiju gdje me pozvao kolega Krunoslav Jurčić. Tamo sam radio s mladom momčadi – dodao je trener Milin.


(Š. Ć./Izvor: gnkdinamo.hr)


75
utakmica na klupi NK Zadra ima Milin