Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Požar u industrijskoj zoni Gaženica brzo ugašen

Autor: Suzana Bandić

26.04.2009. 22:00


Zadarski su vatrogasci jučer oko 13 sati zaprimili dojavu o požaru u industrijskoj zoni Gaženica, no srećom, požar je vrlo brzo ugašen bez težih posljedica.
Kako smo saznali od dežurnog vatrogasca Javnih vatrogasnih postrojbi Zadar, obzirom da je riječ o kritičnoj zoni, na mjesto događaja odmah po dojavi poslana su tri vatrogasna vozila. Prvi su gašenju pristupili dežurni vatrogasci iz Gaženice koji su i prijavili požar, ali srećom sve je okončano u svega nekoliko minuta, tako da je otklonjena svaka mogućnost od širenja požara i eventualne opsanosti za sam grad.
– Kolege iz Gaženice su primijetili crni gusti dim koji je dolazio iz napuštene zgrade bivše tvornice Polikem. U prvi trenutak nisu znali o čemu je riječ pa su nas pozvali preventivno vodeći računa da se u blizini nalaze spremnici s gorivom i raznim zapaljivim tvarima. Požar je lokaliziran i prije nego su naši vatrogasci stigli do Gaženice, a gorjele su elektroinstalacije. Međutim, kada je riječ o industrijskoj zoni, opreza nikad dosta – naglasio je u telefonskom razgovoru dežurni vatrogasac.