Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Priprema za porođaj

Autor:

26.04.2009. 22:00
Priprema za porođaj

Foto: Filip BRALA



Na radionicama će predavati educirane mame i ginekologinja iz Doma zdravlja, a teme o kojima će se govoriti su: vježbanje u trudnoći, priprema za porođaj – disanje i olakšavanje boli, čudesne promjene – trudnoća, prirodan porod, duhovna priprema za porod i roditeljstvo
Udruga Izvor obavještava sve zainteresirane žene i majke da će se 6. svibnja u 18 sati u samostanu Sv. Frane održati grupa za potporu dojenju. Tema sastanka bit će “Kako se povećava ili smanjuje količina mlijeka”.
– Dođite i svojim iskustvom obogatite naš susret. Podijelite ga s trudnicama i majkama koje možda upravo prolaze kroz problem nedovoljne ili prevelike količine mlijeka; ispričajte im što ste činile kada je mlijeka bilo malo, a što kada ste prolazile probleme sa zastojima mlijeka, jer ga je bilo puno, rekle su u svom pozivu članice Izvora.
Osim grupe potpore dojenju, udruga Izvor tijekom svibnja će održati novi ciklus radionica za trudnice i njihove partnere “Tata, mama, stižem k vama”. Radionice će se održavati od 11. do 20. svibnja 2009. godine od 18 do 19.30 sati u prostoriji udruge u samostanu Sv. Frane. Radionice će trajati dva tjedna, a održavat će se ponedjeljkom, utorkom i srijedom. Na radionicama će predavati educirane mame i ginekologinja iz Doma zdravlja, a teme o kojima će se govoriti su: vježbanje u trudnoći, priprema za porođaj – disanje i olakšavanje boli, čudesne promjene – trudnoća, prirodan porod, duhovna priprema za porod i roditeljstvo, prva komunikacija s djetetom, njega djeteta u prvim mjesecima, zašto odabrati dojenje, put k uspješnom dojenju, razmjena iskustava prilikom kojeg će polaznice radionica imati priliku razgovarati s majkama koje su nedavno rodile.
Iz udruge Izvor ističu da su radionice besplatne te pozivaju sve zainteresirane da dođu.
Budućim roditeljima radionice će biti od iznimno velike koristi jer će u novo, nepoznato i drukčije razdoblje ući spremniji, što će biti dobro za njih i djecu.