Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

OŠ Vladimira Nazora obilježila Dan škole

26.05.2011. 22:00
OŠ Vladimira Nazora obilježila Dan škole


OŠ Vladimira Nazora iz Neviđana jučer je Danom otvorenih vrata obilježila svoj Dan škole. Tim povodom organiziran je edukativno-zabavan program ispunjen radionicama i sportskim natjecanjima.
– Obilježavanje Dana škole započelo je u utorak održavanjem rukometne utakmice između učenica i učiteljica i mama, a pridružila im se i ravnateljica. Pobjedu su izborile učiteljice i mame, rekla nam je ravnateljica Andreja Krnić dodavši da se nada da će i sljedeće godine održati utakmicu u istom sastavu.
 U sklopu Dana škole održana je i nogometna utakmica između ekipe Zmorca i Juga u kojoj su sudjelovali učenici od petog do osmog razreda. Nakon penala, ekipa Juga je osvojila pehar koji je prijelazan.
 Učenici i profesori su mogli pogledati petominutni film o svim aktivnostima održanima tijekom školske godine. Red pjesme i red recitacije i došlo se do kraja programa.
 Ispred školske zgrade održana je prodajna izložba učeničke zadruge “Boduli”. Učenici su izložili predmete izrađene u školi kao što su maslinovo ulje te ružmarin i lovor u ukrasnim vrećicama. U holu škole otvorena je likovna izložba učenika od prvog do petog razreda. Na panoima su izloženi literarni radovi učenika pod nazivom “Kako mi duša diše, ruka mi piše”, a njihova mentorica je Ivana Medić.
– Posebnost naše literarne sekcije je što učenici stvaraju na svom dijalektu, dodala je Krnić.
U učionicama predmetne nastave održane su radionice u kojima su sudjelovali učenici od petog do osmog razreda. U radionici vjeronauka pod vodstvom vjeroučiteljice Katarine Bukvić sudjelovali su učenici sedmih razreda.
– Osmislili smo igrokaz na temu četvrte Božje zapovijedi koja kaže “poštuj oca i majku da dugo živiš i dobro ti bude na zemlji”. Pozabavili smo se odnosom djece i roditelja i problemom poslušnosti, kazala je Bukvić.
Nastavni predmeti hrvatski jezik i književnost, likovni odgoj i povijest ujedinili su se u jednu radionicu s temom “Vladimir Nazor”, čije ime nosi škola. Nastavnica hrvatskog jezika Slađana Vranjković kazala je da su lik hrvatskog književnika obradili kroz tri nastavna predmeta.
– Osmislili smo prezentaciju gdje smo prikazali koju je ulogu Vladimir Nazor imao u književnosti te smo čitali ulomke iz djela. Nadalje, pratimo povijesne događaje čiji je on bio sudionik te smo izradili njegov portret u različitim razdobljima njegova života. U radionici su sudjelovali nastavnici Boris Juravić i Tomica Jadronja, kazala je Vranjković.
Radionicu iz talijanskog jezika “Il mio pianeta e la Terra” vodila je nastavnica Klara Tomić, a učenici osmog razreda pozabavili su se temom ekologije te su izradili prigodan plakat.
Najzanimljiviji dio jučerašnje proslave održan je u sportskoj dvorani gdje se održalo natjecanje učenika nižih razreda u disciplinama skakanje u vreći, nošenje jaja u žlici i potezanje konopa. Snage su odmjerile ekipe Ogrčić, Račić, Ježići i Pužići, a u potezanju konopa Sipice i Lignjice.
U disciplini skakanje u vreći sudjelovale su četiri ekipe. Na učenicima je bilo da doskakutaju do nastavnice i vrate se na startnu poziciju. Uz gromoglasno navijanje i bodrenje učenika i njihovih roditelja najbolja se pokazala ekipa Srdelica.
Potom je na red došlo nošenje jaja u žlici. U ovoj je disciplini sudjelovao isti broj ekipa kao i u prethodnoj. Mirnu ruku i staloženost u nošenju jajeta u žlici pokazali su Ogrčići.
U posljednjoj disciplini potezanja konopa, ekipa Sipica jače je potegnula Lignjice koje su, na kraju, proklizale na parketu.